Neregėtas žiaurumas: moteris pasiūlė būdą, kaip išnaikinti kates | Kas vyksta Kaune

Neregėtas žiaurumas: moteris pasiūlė būdą, kaip išnaikinti kates

delfi.lt 2017/04/26 12:38
DELFI nuotr.

Antradienį „Facebook“ vartotojai liko priblokšti vienos moters pasisakymo apie kačių naikinimą sumaišant pieną su antifrizu. Patarimu, kaip išspręsti benamių kačių problemą pasidalinusi Jovita sulaukė didelio pasipiktinimo, o jos žinutė per vieną vakarą tapo masiškai plintančiu ir smerkiamu žiauraus elgesio su gyvūnais pavyzdžiu.

Prisipažino, jog tokiu būdu nužudė apie 10 kačių

„Padėkite pieno, o į pieną antifrizo įpilkite taip maždaug pusę ant pusės. Tai labai greitai kačių neliks“, – tokiais žodžiais Jovita pradėjo tikrą audrą „Facebook“ erdvėje sukėlusį komentarą. Negana to, išdėsčiusi savo teoriją moteris dar pasidalino ir praktiniu jos įgyvendinimo pavyzdžiu, prisipažindama, jog savo kieme tokiu būdu išnaikino apie 10 kačių. Šie benamiai gyvūnėliai Jovitai neįtiko tuo, nes lipdavo pasišildyti ant mašinų kapotų ir nubraižydavo jų dažus.

Perskaičiusieji moters komentarus netruko jais pasipiktinti – vieni ėmė teigti, jog antifrizo gurkštelėti reikėtų pačiai Jovitai, kiti suskubo pasirūpinti, jog pranešimas pasiektų ir pareigūnus.

Viena pirmųjų įrašu pasidalino ir į jį sureagavo gyvūnų globos organizacija „Telšių uodegėlė“.

„Pienukas su antifrizu ir bėdos nėra. Supuvusi asmenybė, kuriai ne gėda savo supuvusį mąstymą kišti kitiems lyg darytų paslaugą. Nužmogėjimas yra baisiausia, kas gali atsitikti žmogui. Suprantame, kad prisiveisusios katės sudaro diskomfortą vaikų ir savo pačių labui, tačiau vardan geresnio gyvenimo užpakalius reikia pajudinti ir patiems, o ne „klykti“ kad niekas nepadeda, neišnaikina ir nieko nedaro. O kaip gi, juk institucijos ir prieglaudos nežino, kad prie tavo namo užsiveisė katinynas!“ – rašoma gyvūnų globos organizacijos „Facebook“ paskyroje.

„Telšių uodegėlės“ atstovai pabrėžia, jog katės – ne prieglaudų problema, o žmonių, praradusių žmogiškumą ir išmetančių jas į gatvę, kuriose instinkto vedami gyvūnai dauginasi.

„Pasamprotavimas visiems, gyvenantiems daugiabučiuose: ar taip sunku suskaičiuoti laukinukes kates, padaryti namo susirinkimą ir aptarti šią temą, galbūt susidėti po eurą ir tada bendromis jėgomis su prieglauda jas iškastruoti, sterilizuoti? Po viso to, jūsų kieme begyvens kelios katytės, kurios ištikimai saugos teritoriją nuo nekastruotų kačių, peliaus ir tiesiog bus namo gyventojos. Tačiau, vietoj to, žmonės renkasi lengviausia kelią – naikinti, žudyti, nematyti ir kaltinti visus tik ne save“, – piktinamasi „Telšių uodegėlės“ puslapyje.

Tikisi, kad sulauks atsakomybės už žiaurius veiksmus

Situacija sukrėtė ir „Lesės“ prieglaudos Kaune vadovę Eglę Baležentienę. Labiausiai ją nustebino tai, jog tokie žiaurūs komentarai apie susidorijimą su katėmis nuskambėjo iš moters lūpų. „Taip jau sutverta, kad moterys gimdo vaikus, dažniausiai yra matomos kaip globėjiškos ir rūpestingos gyvybės kūrėjos. Man nesuprantama, kaip moteris gali linkėti tokio žiauraus likimo kitai gyvybei. Nieko keisto, kad taip besielgdami su gyvūnais vėliau gyvus užkasame ir savo vaikus“, – aiškina prieglaudos vadovė.

E. Baležentienė tikina, jog toks gyvūno apnuodijimas apskritai yra viena iš žiauriausių žūčiių. „Patekęs į katės organizmą, antifrizas išgraužia skrandį iš vidaus. Gyvūnas nudvesia baisiose kančiose – tai itin žiaurus poelgis“, – baisisi Kaune esančios „Lesės“ prieglaudos vadovė.

Pašnekovė labiausiai baiminasi to, jog žiauriai su katėmis besielgusi ir viešai tai aprašiusi Jovita nesusilauks jokios bausmės.

„Galbūt situacija mums atrodo akivaizdi, tačiau pareigūnams gali pritrūkti įrodymų ir moteriai neteks sumokėti už žiaurų elgesį su gyvūnais. Net ir turint įrodymus – viešą prisipažinimą socialiniame tinkle – to gali nepakakti, nes moteris bet kada gali pasakyti, jog jos „Facebook“ profiliu pasinaudojo ir nevykusiai pajuokavo, pavyzdžiui, nepilnametis vaikas. Jei žmonės žinotų, kokia atsakomybė gresia už panašius veiksmus, tokio žiauraus elgesio su gyvūnais būtų kur kas mažiau. Manau, kad turėtume viešinti konkrečius atvejus, kaip ir už ką nubaudžiami tokie žiaurūs žmonės“, – įsitikinusi E. Baležentienė.

Su pačia Jovita žurnalistams susisiekti nepavyko.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA