Nutarta: kai kuriose miesto vietose parkavimas brangsta iki 67% | Kas vyksta Kaune

Nutarta: kai kuriose miesto vietose parkavimas brangsta iki 67%

Vaivos Misiūnaitės nuotr.

Antradienio rytą Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstomas kauniečiams aktualus klausimas dėl automobilių parkavimo branginimo centrinėje miesto dalyje. Sprendimui pritarė daugiau nei pusė dalyvavusiųjų posėdyje. Tad kauniečiai, norėdami pastatyti automobilį miesto centre, turės gerokai patuštinti piniginę.

Šiandien Tarybos posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis, transporto priemonėms statyti nuostatų, ir Kauno miesto vietų, kuriose renkama ši rinkliava sąrašo patvirtinimo. Pasak Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, sprendimas svarstytas keturiuose komitetuose – trys komitetai esą sprendimui pritarė be pastabų.

Savivaldybės posėdyje teigta, jog kainos už automobilių parkavimą Kaune didėja ženkliai – net 67 procentais. Kai kur kaina sieks net 2 eurus už valandą. „Pasirinktas ganėtinai ženklus kainų už automobilių stovėjimą padidinimas, kuris leidžia tikėtis, kad stovinčių automobilių skaičius miesto centrinėje dalyje sumažės iki 70 procentų“, – komentavo P. Keras.

Pasak Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovo, visas Kauno senamiestis, išskyrus Rotušės aikštę, yra neapmokestinamas savaitgaliais. Neįgaliesiems ši rinkliava apmokestinamose miesto stovėjimo vietose esą netaikoma. „Neįgalūs asmenys, kuriems sunku vaikščioti, gali sustoti Rotušės aikštėje nemokėdami nustatytos rinkliavos už automobilio parkavimą“, – tikino jis. Tačiau paklaustas ar mokestis už automobilio stovėjimą Rotušės aikštėje bus sumažintas senyvo amžiaus žmonėms, savaitgaliais atvažiuojantiems į bažnyčią, P. Keras nekomentavo.

Sprendimui nepritariantys Kauno politikai replikavo, kad galbūt reikėtų nesismulkinti ir stovėjimo įkainį padidinti iki 10 eurų už valandą, tuomet miesto centras tikrai būtų išvalytas nuo stovinčių automobilių, ir juos ten paliktų tik itin turtingi žmonės.

P. Kero teigimu, visas senamiestis įskaitant ir Muitinės gatvę, Kauno pilies prieigas savaitgaliais šiuo metu taip pat yra neapmokestinamas. Tarybos nariai teiravosi, ar kitas miesto vietų automobiliams statyti žingsnis nebus ir Karaliaus Mindaugo prospekto apmokestinimas, Transporto ir organizavimo skyriaus vadovas tikino, jog tokio pasiūlymo iki šiol nėra gauta.

Politikai nusprendė apmokestinti ir visą Savanorių prospektą, kuriame valanda stovėjimo kainuos 30 euro centų.

Tarybos posėdžio metu nariai išsakė nuomonę, jog kone septyniasdešimčia procentų didinti mokestį už automobilių stovėjimą yra išties daug, tai, pasak jų, ne pagarba kauniečiams. Tačiau už sprendimo didinti automobilių stovėjimo Kaunas centrinėje Kauno dalyje pasisakė 20 tarybos narių iš 35 dalyvavusių. Tad sprendimas – priimtas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA