Kauniečio siūlymui judrioje gatvėje įrengti šviesoforą valdžia pateikė galimą sprendimą | Kas vyksta Kaune

Kauniečio siūlymui judrioje gatvėje įrengti šviesoforą valdžia pateikė galimą sprendimą

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukia vis daugiau kauniečių siūlymų dėl kaitos mieste. Šį kartą pasiūlymas aktualus vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams, kurie pavargo eikvoti laiką stovėdami sausakimšose gatvėse.

Skaitytojas Deividas susisiekė su mūsų redakcija teiraudamasis, ar įmanoma pastatyti šviesoforą vienoje iš judrių sankryžų. „Kėdainių gatvėje, esančioje Vilijampolėje, netoli parduotuvės „Audimas“ itin didelis eismo judėjimas, spūstys. Dažnai vairuotojai neužleidžia vieni kitiems kelio. Ar įmanoma, kad minėtoje sankryžoje atsirastų šviesoforas?“, – teiraujasi vyras.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai aiškindamiesi kauniečiui rūpimą klausimą kreipėsi į Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėją Paulių Kerą, jog jis taip pat apsvarstytų Deivido pateiktą siūlymą. „Planuojame minėtoje vietoje įrengti žiedinę sankryžą. Tačiau, pripažinsiu, jog šiems planams įgyvendinti kuo skubiau nėra taikomas prioritetas. Tačiau vieta išties žinoma kaip pakankamai avaringa. Todėl ateityje ten turėtų atsirasti žiedinė sankryža. Tvirtinti, kad tai bus įgyvendinta šiemet, negaliu“, sakė jis.

Pasak P. Kero, planuojama įrengti žiedinė sankryža galimai turėtų pagerinti eismo laidumą Vilijampolėje. Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovo teigimu, atsižvelgiant į eismo srautus Kėdainių gatvėje, žiedinė sankryža – priimtiniausias sprendimas.

„Gyventojai, manydami, kad tai yra viena iš probleminių miesto vietų, yra teisūs. Tikėtina, jog žiedinė sankryža čia atsiras 2018 metais“, teigė P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA