Vėl „skuta“ asfaltą ką tik išasfaltuotose gatvėse: taisomas „brokas“ | Kas vyksta Kaune

Vėl „skuta“ asfaltą ką tik išasfaltuotose gatvėse: taisomas „brokas“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaunas tiesiog ūžia nuo niekaip nesibaigiančių darbų įvairiose miesto vietose, tačiau kauniečių džiaugsmas dėl naujai sutvarkytų erdvių darosi vis įtaresnis – jie jau ne pirmą kartą pastebi, kaip tik ką užbaigtus darbus tenka greitai taisyti.

„Kaune smagu, saulutė, ir paukščiukai čiulba. Ir Kaunas tvarkosi!“ – ironizavo kaunietis, viešai kreipęsis į Kauno savivaldybę su klausimu, kodėl vieni lengviausiai bei greičiausiai pastebimų Kauno tvarkymosi požymių, lygių gatvių, remontą tenka greitai kartoti.

„Va, prieš kokius metus perasfaltavo Varnių gatvės tiltą, stovėjom kamščiuose ir džiaugėmės – pakentėsim, bet po to ilgai bus gerai. O dabar tik sniegas nutirpo – ir vėl visą tiltą iškniso, neseniai paklotą dangą geležiniai dinozaurai ėda, mala, atrajoja, vėl kažką ten naujai kloja. Ir vėl kamščiai. Ir vėl kad užplūsta džiaugsmas, kad bus geriau!“ – pastebėjimais dalinosi vyras.

Tą patį jis tvirtino pastebėjęs ir Šilainiuose, 9-ojo forto gatvėje. „Ką tik paleido naują, labai išmanią žiedinę sankryžą Žiemgalių gatvėje. Ta pačia proga dar žiemą sutvarkė visą 9-ojo forto gatvę. Iškirto pavojingus šalikelės krūmus, paplatino, įrengė atitvarus, lietaus vandens nutekėjimą, išasfaltavo. Gatvė po kapitalinio net blizga, ir džiaugsmas užpildo krūtinę. Kaunas tvarkosi!“ – vardino kaunietis. „Šiandien važiuoju – visa 9-to forto gatvė išknista. Visą ką tik paklotą dangą skuta velniop. Dinozaurai rūksta, baubai atrajoja, klos dangą iš naujo. Ir kaip nesidžiaugsi? Juk bus dar geriau!“

Vyro teigimu, tokie vykstantys darbai – nelogiški ir primena pinigų švaistymą, o ne efektyvų miesto tvarkymą. Į tokį kauniečio pasvarstymą savivaldybės atstovai atsiliepė patikinimu, jog šie kelio darbai miestui nieko nekainuoja, mat kelininkai tvarko savo padarytą broką garantiniam darbų laikotarpiui dar nepasibaigus.

Reiks kentėti dukart ilgiau?

Vis dėlto kauniečiai vis įtariau žvelgia į naujai pradedamus darbus ir vardina tuos, kurių atlikimas pernelyg užsitęsė.

Šurmulį sukėlė ir neseniai pasirodžiusi naujiena, jog Laisvės alėjos rekonstrukcijos pirmąjį etapą užbaigę rangovai tučtuojau imsis taisyti savo darbo defektų – sutrūkusių plytelių, nesutvarkytų siūlių, akivaizdžių aukščio skirtumų.

Kauniečiai ir vėl pasidalino į dvi stovyklas, tačiau vienbalsiai sutarė dėl vieno – nors tiesiogiai darbų taisymas miestui nekainuoja nė cento, kauniečiams jis atsieina nemažai. „Miestui tai nieko nekainuos, aišku. Bet žmonėms sugaišto laiko, nervų, benzino ir prikvėpuotos smarvės tai kainuos“, – teigė jie ir nuogąstavo, kad šiuo metu atliekami Kauno HE, Varnių tiltų, Dainavos bei Kalniečių parkuose bei kitose miesto erdvėse taip pat trikdys miesto gyvenimą dvigubai ilgiau, nei turėtų, mat reikės viską tvarkyti iš naujo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA