Jos Ekscelencijos akivaizdoje Kaune prisiekė penktoji kadetų laida | Kas vyksta Kaune

Jos Ekscelencijos akivaizdoje Kaune prisiekė penktoji kadetų laida

R. Tenio nuotr.

Sekmadienio popietę Vytauto Didžiojo karo muziejaus kiemelis spinduliavo pakilia nuotaika – 96 Generolo Povilo Plechavičiaus licėjaus kadetai iškilmingai ištarė priesaikos žodžius.

Pirmųjų antpečių įteikimo ceremonijoje netrūko garbingų svečių. Jau penktą pavasarį iš eilės ceremonijoje dalyvauja Garbės kadeto ženklu nr. 001 apdovanota LR prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalia jos rikiavosi Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos respublikos seimo narė Aušra Papirtienė, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas generolas Renatas Požėla , Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas, Kauno apygardos vyriausias prokuroras Darius Valkavičius ir kiti garbingi svečiai.

„Tai, kad jūs galėjote šiandien prisiekti čia reiškia, kad jau padarėte daug – gerai mokėtės, stiprėjote ir laikėtės žodžio. Tokių žmonių Lietuvai reikės ir jūs esate pavyzdžiu visai jaunajai kartai ir netgi mums, suaugusiems“ – tardama sveikinimo žodį Jos Ekscelencija neslėpė pasididžiavimo.

Ištarus priesaiką ir ceremonijai pasibaigus, džiaugsmingos nuotaikos apėmė ir 96 kadetus, kurie labiau atsipalaidavo, fotografavosi su prezidente, bendravo su šeimos nariais.

„Labiausiai sujaudinusi akimirka buvo prezidentės pasirodymas – juk ji toks svarbus žmogus, keista buvo, bet ir malonu“, – mintimis dalijosi 17-metis kadetas Andrius Vildžiūnas. Paklausus apie patriotizmą ir norą mokytis kadetų licėjuje, jis taip pat neieškojo žodžio kišenėje. „Vasaros gale supratau, kad reikia daryti kažką dėl Tėvynės, o ne dėl savęs, todėl ir nusprendžiau čia įstoti. Taip pat pabaigus mokslus čia, galima gerai sieti ateitį su karyba. Pats planuoju nuo rudens prisijungti prie Krašto apsaugos savanorių pajėgų.“

Po renginio ceremonijos dalyviai ir stebėtojai buvo pakviesti pasivaišinti kareiviška koše.

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus yra vienintelė tokio pobūdžio įstaiga Baltijos šalyse, suteikianti valstybinius standartus atitinkantį pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą, vykdanti pagrindinio, vidurinio ugdymo programas kartu su Teisės bei karybos pagrindų mokymo programomis ir neformaliojo ugdymo programas, taip pat ugdanti visapusišką asmenybę, formuojanti mokinių žmogiškąsias vertybes, pilietinę atsakomybę ir brandą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA