Kaunas tvarkosi: prasidėjo masinė miesto švarinimo akcija | Kas vyksta Kaune

Kaunas tvarkosi: prasidėjo masinė miesto švarinimo akcija

R. Tenio nuotr.

Būrys kauniečių šeštadienį leidžia atsakingai – švarindami savo miesto aplinką akcijos „Kaunas tvarkosi 2017“ metu.

Šįmet „Kaunas tvarkosi 2017“ metu mieste įsikūrė net dešimt taškų, kuriuose kauniečiams ne tik dalinamos tvarkymosi priemonės, bet ir veikė atliekų rūšiavimo miesteliai, kuriuose vyksta edukaciniai užsiėmimai.

Į vieną tvarkymosi taškų, Ramybės parką, akcijos pradžioje atvyko ir atsakingai į aplinką žiūrinčius kauniečius obuoliais vaišino miesto meras V. Matijošaitis. Jis besitvarkantiems išdalino dvi pintines, kaip pat šypsodamasis teigė, savo augintų obuolių.

Kauniečiai šeštadienį kviečiami apsitvarkyti ne tik miesto parkuose, bet ir miškuose, fortuose bei vandens telkinių pakrantėse. Praėjusiais metais akcija sutraukė daugiau nei 10 tūkstančių kauniečių, šiemet organizatoriai teigia besitikintys dar didesnio miestiečių aktyvumo.

„Kaunas tvarkosi 2017“ vyksta drauge su dešimtąjį kartą visoje Lietuvoje organizuojama visuotinė talka „Darom“. Pasak šios iniciatyvos organizatorių, per devynerius veiklos metus akcijose sudalyvavo 1 mln. 361 tūkst. žmonių, surinkta apie 38 tūkst. tonų atliekų.

Prie tvarkymosi akcijos prisijungti dar nevėlu, o visą reikiamą informaciją apie tai, kuriose vietose švarinamas miestas, rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA