Paaiškėjo, kiek kandidatų varžysis Kauno seniūnaičių rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kiek kandidatų varžysis Kauno seniūnaičių rinkimuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Baigėsi kandidatų, panorusių dalyvauti Kauno seniūnaičių rinkimuose, registracijos laikas. Paaiškėjo, jog atstovauti savo bendruomenėms iš viso panoro 90 kauniečių. Rinkimai vyks balandžio 24-28 dienomis, juose bus galima balsuoti internetu.

Aleksoto, Eigulių, Žaliakalnio ir Petrašiūnų seniūnijose varžysis didžiausias skaičius kandidatų. Pasibaigus balsavimui, gegužės 2-8 dienomis bus priimamos rinkėjų ir kandidatų pastabos ir nusiskundimai, kurie bus išnagrinėti iki gegužės 12 dienos.

„Iki balsavimo pradžios kauniečiai gali susipažinti su kandidatais nuvykę į savo seniūnijas arba internetinėje svetainėje seniunaiciai.kaunas.lt“, – pabrėžė Šančių seniūnas Ričardas Rusteika.

Toje pačioje svetainėje bus galima ir atiduoti savo balsą, identifikuojant save per elektroninius valdžios vartus. Tokia galimybė kauniečiams suteikiama pirmą kartą.

Rinkėjai, nenorintys ar negalintys balsuoti elektroniniu būdu, galės balsuoti atvykę į savo seniūniją. Rinkimų komisijos dvi dienas per savaitę dirbs ilgiau, iki 19 valandos. Įvykus rinkimams, naujieji seniūnaičių pažymėjimai bus įteikti iki gegužės 15 dienos, o jei prireiks pakartotinių rinkimų – iki birželio 2 dienos.

Seniūnaitis – tai gyvenamosios vietovės (seniūnaitijos) bendruomenės atstovas, renkamas 3 metams. Iš viso Kaune bus išrinkta 60 seniūnaičių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA