Kauno pareigūnai su socialiniais darbuotojais aplankė daugiau, nei 200 šeimų | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai su socialiniais darbuotojais aplankė daugiau, nei 200 šeimų

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai itin didelį dėmesį skiria nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų prevencijai, ypač siekiant užkirsti kelią socialinių rizikos veiksnių šeimose ir bendruomenėse atsiradimui.

Praėjusią savaitę, balandžio 11-14 dienomis, visoje Kauno apskrityje aktyviai buvo vykdoma prevencinė priemonė, skirta nustatyti vaiko teisių pažeidimus. Jos metu pareigūnai kartu su socialiniais darbuotojais lankėsi ir bendravo su 217 šeimų.

Kauno mieste, Kėdainių, Kaišiadorių, Kauno ir Jonavos rajonuose lankytasi šeimose, auginančiose nepilnamečius ir mažamečius asmenis, kuriose buvo registruoti pranešimai apie smurtą artimoje aplinkoje. Pareigūnai bei socialiniai darbuotojai taip pat vyko į socialinės rizikos šeimas, auginančias nepilnamečius vaikus.

„Apsilankymų metu su socialiniais darbuotojais ne tik tikrinome ar tėvai sudaro palankias sąlygas vaikams augti saugioje ir sveikoje aplinkoje, ar nėra smurtaujama prieš mažamečius, bet ir priminėme, kur prireikus visuomet galima kreiptis pagalbos“, – teigia Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkė Joana Gudelytė.

Vykdytų priemonių metu buvo nustatyti 3 pažeidimai. Vienoje šeimoje buvo rasti abu neblaivūs tėvai, kurių vaikai buvo perduoti Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams. Taip pat buvo rastos dvi neblaivios motinos, kurių vaikai buvo paimti ir perduoti giminaičiams. Nepilnamečių tėvams už tai gresia administracinė atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 73 str., dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA