Globos namuose užaugęs našlaitis neišmoko gyventi: už žmogžudystę nuteistas 10 metų kalėjimo | Kas vyksta Kaune

Globos namuose užaugęs našlaitis neišmoko gyventi: už žmogžudystę nuteistas 10 metų kalėjimo

delfi.lt 2017/04/18 17:23
DELFI nuotr.

Antradienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 29-erių nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam Gintautui Freimanui, kaltintam pasipriešinimu policijos pareigūnams ir asmens, pas kurį laikinai buvo apsigyvenęs, nužudymu.

[galerija kiek=””]

Teismas vyrui už abu nusikaltimus skyrė subendrintą 10 metų nelaisvės bausmę. G. Freimanas teismo proceso metu pripažino save kaltę dėl incidento su policija, bet iki galo neigė nužudęs jį pas save priėmusį gyventi bendradarbį.

DELFI primena, kad mažeikiškis G. Freimanas buvo kaltinamas dviems skirtingo sunkumo nusikaltimais. Kaltinamajame akte skelbiama, kad 26 metų vyras praėjusių metų liepą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Laisvės alėjoje pasipriešino policijos pareigūnams. Kitas nusikaltimas kur kas rimtesnis. Praėjusių metų gruodį Kaune esančiame bute, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilus konfliktui su Aleksandru Š., ne mažiau kaip 16 kartų sudavęs žmogui metaliniu strypu (viniatraukiu). Vyras kaltinamas mušęs rankomis į įvairias kūno vietas. Nuo sužalojimų Aleksandras Š. įvykio vietoje mirė.

Užsipuolęs pareigūnus atsiprašė

Apklausos metu kaltinamasis papasakojo savo versija apie padarytus nusikaltimus. Vyras prisipažino pažeidęs viešąją tvarką ir konfliktavęs su pareigūnais Laisvės alėjoje. Tą liepos mėnesio dieną, patruliai gavo nurodymą nuvykti prie fontano Laisvės alėjoje, kur neva ant suoliuko gulėjo asmuo, kuriam reikia pagalbos. Čia prie atvykusių patrulių ir prisikabino G. Freimanas.

Pasak patrulių, tarp kurių buvo ir mergina. G. Freimanas buvo labai agresyvus, vartojo necenzūrinius žodžius ir grasino susidorojimu. Prašytas nusiraminti, neklausė pareigūnų nurodymų ir net bandė smogti vienam iš patrulių. Buvo iškviestas pastiprinimas. Keturiese pareigūnai susitvarkė su siautėjančiu vyru.

Vyras teisme pasakojo, kad tą dieną buvo gerai įkaušęs, o padauginęs alkoholio tampa agresyvus ir nebekontroliuoja savęs. G. Freimanas teigia neatsimenantis savo elgesio detalių. Netrukus po konflikto kaltinamasis atsiprašė visų keturių pareigūnų. Tai patvirtino ir teisme liudiję patruliai.

Girtuoklystės baigėsi žmogžudyste

G. Freinamas kaltinamas metaliniu strypu bei rankomis gruodžio mėnesį žmogui sudavęs daugiau nei dešimt smūgių po kurių pastarasis mirė. Tiesa, kaltinamasis savo kaltę neigia. G. Freimanas teigia nužudytąjį gerai pažinojęs. Jie susipažino dirbdami statybose. Susidraugavus, kaltinamojo Aliumi (tikrasis vardas Aleksandras) vadinamas vyras priėmė G. Freimaną pas save pagyventi, nes pastarasis neturėjo tuo metu kur prisiglausti.

Pasakodamas apie lemtingąjį 2015 metų gruodžio šeštadienį, G. Freimanas teigė, kad jie kartu su nužudytuoju vakare išgėrė alaus. G. Freimanas sakė, kad apie 1.00 valandą išėjo iš namų Kumelių gatvėje.

Esą grįžęs tik ryte – apie 9 valandą – rado savo draugą negyvą. Kaltinamasis, apie radinį papasakojęs kaimynams, neskubėjo pranešti tarnyboms apie rastą lavoną. Su kaimynystėje gyvenančia moterimi G. Freimanas vėl išėjo į miestą, nusipirko alkoholio ir gėrė Laisvės alėjoje. Vakarop vyras atsidūrė visą parą dirbančiame bare ir ten toliau svaiginosi. Kaip grįžo namo į butą, kuriame buvo negyvas draugas, vyras neprisimena.

Kas iškvietė policiją ir pranešė apie lavoną vyras nepaaiškino. Pasak G. Freimano, jis tuo metu nesupratęs, nuo ko galėjo mirti jo draugas. Kaltinamasis teigė, kad mirusysis buvo labai prastos sveikatos, dažnai krisdavo ir susižalodavo veidą ir galvą, todėl išorinių sužalojimų ant lavono kūno jis nesureikšmino. G. Freimanas galvojo, kad vyras mirė nuo girtavimo, neva medikai jam buvo uždraudę gerti. Kaltinamasis teigė tik vėliau sužinojęs, kokia tikroji Aliaus mirties priežastis.

Su nuosprendžiu kategoriškai nesutiko į kiekvieną posėdį iš Šiaulių važinėjusi kaltinamojo krikšto mama Nijolė Budreckienė. Pasak moters, vaikų globos namuose augęs jos krikštasūnis negalėjo padaryti šio nusikaltimo, o liudininkų parodymai, kaip ir kiti G. Freimano kaltę rodantys įkalčiai jai kėlė didelių abėjonių. Artimieji ketina skųsti teismo nuosprendį.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA