Lietuvos karius nori maitinti taip pat kaip užsieniečius iš NATO bataliono | Kas vyksta Kaune

Lietuvos karius nori maitinti taip pat kaip užsieniečius iš NATO bataliono

BNS 2017/04/17 17:22
Asociatyvi / I.Budzeikaitės nuotr.

Vyriausybė šią savaitę svarstys Krašto apsaugos ministerijos siūlymą suvienodinti valgiaraščius Lietuvos ir sąjungininkų kariams.

Ministerija siūlo, kad Lietuvos kario maisto krepšelio vertė padidėtų nuo 6 iki 8 eurų per dieną.

Šalyje tarnaujantys sąjungininkų kariai ir iki šiol maitindavosi už 8 eurus per dieną. Tai reiškia, kad šiuo metu Lietuvoje esantys užsieniečiai kariai maitinami gausiau ir įvairiau.

Krašto apsaugos ministerija planuoja karius pagal naujus valgiaraščius maitinti nuo šių metų gegužės. Padidinti maistpinigius Lietuvos kariams papildomai kainuotų 4,8 mln. eurų.

Lietuvoje nuo 2014 metų amerikiečiai rotuoja maždaug 150-ies karių kuopą. Šalyje nuo šių metų pradžios taip pat dislokuojamas Vokietijos vadovaujamas NATO batalionas, jame iš viso tarnaus apie tūkstantis karių.

Vyriausybė trečiadienį taip pat svarstys siūlymą nuo šių metų spalio algas Lietuvos kariams pakelti 5 proc., o nuo kitų metų vidurio – dar apie 10 procentų. Iš Krašto apsaugos ministerijos biudžeto tam numatoma skirti 17 mln. eurų.

Jei Vyriausybė pritars, eilinio kario alga per pusantrų metų ūgteltų nuo dabartinių 526 iki 605 eurų į rankas, seržanto – nuo 684 iki 784 eurų, kapitono – nuo 972 iki 1111 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA