Tūkstančiui vaikų padovanos pozityvios animacijos kiną | Kas vyksta Kaune

Tūkstančiui vaikų padovanos pozityvios animacijos kiną

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Kinas šiandien yra kur kas daugiau nei pramoga – tai dalis mūsų kultūros, meno ir švietimo – jis moko, džiugina, stebina ir skatina mus mąstyti.

Apgaubtas Velykų nuotaikų, „Cinamon“ kino centras dovanoja visiškai nemokamus pozityvios premjerinės animacijos kino seansus socialinių organizacijų vaikams. Ir jų planuoja pakviesti lygiai vieną tūkstantį.

Balandžio 28-ąją dieną ekranuose pasirodys lietuviškai dubliuotas filmas „Drakono užkeikimas“. Premjerinį filmą Lietuvoje pristato ir kartu dovanoja seansus kino distributorius „Golden Cooperation“. Būtent šiuo animaciniu filmu bus nudžiuginti auklėtiniai iš juridinį statusą turinčių socialinių organizacijų: vaikų dienos centrų, vaikų su negalia centrų, taip pat vaikų namų.

„Drakono užkeikimas“ – neeilinis pasakojimas, kuriame pagrindinis herojus Nikis svajoja tapti garsiu ir stipriu drakonų nugalėtoju. Pas burtininką išgirdęs apie drakono užkeikimą, netikėtai, magijos pagalba Nikis patenka į stebuklingą mišką, kuriame gyvena įstabiausi gyvūnai ir augalai – vieni nuostabūs, kiti bauginantys. Kartu su kelyje sutiktais miško draugais ir savo drąsa Nikis išsilaisvina nuo magijos ir laimi prieš blogį.

Šis animacinis filmas, kaip dovana, buvo pasirinktas neatsitiktinai – tai istorija, mokanti ugdyti vertingas savybes, skatinanti ryžtą, primenanti, kad kiekvieną dieną reikia pradėti su mintimi, jog ji gali tapti „žygdarbiu“, mokanti, kad pats tinkamiausias laikas geram darbui yra „dabar“. „Cinamon“, suteikdamas galimybę pasimėgauti kinu nemokamai bei praleisti dieną ypatingai, neleidžia suabejoti vienu iš savo šūkių – tai kur kas daugiau nei tik kino centras.

„Norėjome pradžiuginti jaunuosius kino fanus. Juk gerumui skleisti priežasties nereikia“, – teigė „Cinamon“ prekės ženklo vystymo vadovė Eglė Stačiokienė, paklausta apie akcijos organizavimo priežastis.

Vaikų dienos centrai, vaikų namų įstaigos, vaikų su negalia centrai, turintys juridinį statusą, registraciją nemokamam kinui stebėti privalo atlikti iki balandžio 28-os dienos elektroniniu paštu: info@cinamonkinas.lt. Besikreipiantiems įstaigų atstovams, reikėtų nurodyti įstaigos pavadinimą, kontaktus ir žiūrovų skaičių. Animacinį filmą bus galima rinktis žiūrėti iš pateiktų seansų balandžio 28 d. – gegužės 11 d., (darbo dienomis).

Vietų skaičius ribotas, tad akcijos organizatoriai ragina nedelsti: „Susitikime kine!“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA