Besibaigiant Velykoms, dar ne visiems atstatytas elektros energijos tiekimas | Kas vyksta Kaune

Besibaigiant Velykoms, dar ne visiems atstatytas elektros energijos tiekimas

BNS 2017/04/17 19:03
Asociatyvi nuotr. / Kas vyksta Kaune nuotr.

Pirmadienio vakarą elektros dar neturėjo apie 967 vartotojų, skelbia dujų ir elektros skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Daugiausia jų – 660 – buvo Vilniaus regione, Kauno regione be elektros buvo likę apie 290 vartotojų.

Po sekmadienio naktį gausiai iškritusio sniego rytų ir vidurio Lietuvoje ESO iki pirmadienio 17 val. jau atstatė elektros tiekimą daugiau kaip 78 tūkst. klientų.

Gedimus atokiose vietovėse šiuo metu šalina 60 operatyvinių komandų, kurios suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų.

„Dedamos visos pastangos kuo greičiau pašalinti gedimus ir atnaujinti elektros energijos tiekimą. Brigados ir tamsiu paros metu, ten kur įmanoma, tęs gedimų šalinimo darbus“, – rašoma ESO pranešime.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Bendrovė primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 (+370 611 21802) arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Velykų savaitgalis buvo iššūkis ESO darbuotojams. Snygio ir nuvirtusių medžių sukeltus elektros tiekimo sutrikimus šalino mūsų ir rangovų darbuotojai. Kai kurios brigados dirbo ir visą pirmadienio naktį. Gedimai buvo sudėtingi – kai kuriose linijose buvo po keturis ar penkis pažeidimus dėl ant linijų nuvirtusių medžių. Taip pat buvo atvejų, kai teko keisti nulūžusias betonines atramas“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA