Kauniečiai prižadėto naujo asfalto laukė dešimt metų, bet darbai nepajudėjo iki šiol | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai prižadėto naujo asfalto laukė dešimt metų, bet darbai nepajudėjo iki šiol

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Duobėtos Kauno gatvės miesto gyventojams ir svečiams tikrąja to žodžio prasme badė akis ne vienerius metus – gadino ne tik automobilių ratus, batus, bet ir nuotaiką. Kai mieste pagaliau prasidėjo pozityvūs pokyčiai šiuo klausimu, žmonių pasipiktinimo audros šiek tiek aprimo, tačiau ne visur. Štai, pavyzdžiui, Vytelių ir I. Štaro gatvių, esančių Vytėnuose, Kaune, gyventojai vis dar jaučiasi nuskriausti dėl valdininkų nedėmesingumo.

[galerija kiek=””]

Pasak gyventojų, esą valdininkai jau dešimtį metų žada išasfaltuoti Vytelių ir I. Štaro gatves, tačiau nesiima jokių veiksmų, kad darbai pagaliau pajudėtų iš sąstingio vietos. Tenykščiai tikina rašę prašymus seniūnui ir buvusiam merui, atsakymas į klausimą – gautas, tačiau vis dar tvyro tyla.

Gyventojų teigimu, gatvės buvo įtrauktos į asfaltuojamų gatvių sąrašą jau 2007 metais, bet iki šiol esą niekas nebuvo daryta bei sureaguota į rašytus skundus, dėl atsiradusių duobių Vytelių ir I. Štaro gatvėse po Užnerio gatvės uždarymo. Po minėtos gatvės uždarymo, pasak tenykščių, automobilių srautas buvo nukreiptas į Vytelių bei I. Štaro gatves.

„Gyventojai tvarkosi tiek, kiek leidžia galimybės, bet jei valdžia nesilaiko žodžių ir per 10 metų neištęsi pažado, tai kažkas negerai. Gal dabartinis meras pagelbės ir ištaisys buvusių „pažadukų“ klaidas. Dar 2006-aisiais surinka 36 gyventojų parašai su prašymu išasfaltuoti Vytelių ir I. Štaro gatves. Per 10 metų, pastačius daugiabučius ir privačius namus, gyventojų čia dar padaugėjo. Taigi dabar parašų būtų dar daugiau. Labai prašome mero pagalbos“, – atvirauja Vytėnų gyventojai.

Kauniečiai nerimauja, kam galėjo būti skirti ir kur nukeliavo asfaltavimui skirti pinigai, jei į remontuotinų gatvių sąrašą šios dvi gatvės esą buvo įtrauktos dar 2007 metais. Tačiau tai – ne vienintelis dalykas keliantis diskomfortą Vytelių ir I. Štaro gatvių gyventojams.

Pasak jų, gatvės ne tik turėtų būti išasfaltuotos, tačiau ir nustatytos jų ribos. Esą Vytelių gatvės 11 numeriu pažymėto daugiabučio gyventojai dar labiau mažina ir taip siauro bei duobėto Vytelių gatvės kelio važiuojamąją dalį vis arčiau kelio sodindami gyvatvores ir plačius medžius.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai ėmėsi spręsti vytėniškių problemą ir kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėją Aloyzą Pakalniškį.

Kaune anksčiau ar vėliau bus sutvarkytos visos gatvės. Pradėjome nuo pagrindinių ir svarbiausių gatvių, kuriomis važiuoja daugiausiai automobilių. Kauniečiai gyvenantys atokesnėse miesto vietose turi du pasirinkimus: sulaukti, kol užbaigę pagrindines gatves pereisime prie mažesnių arba pasekti dalies kauniečių pavyzdžiu ir pasinaudoti šiuo pasiūlymu“, – sakė jis.

Pasak A. Pakalniškio, praėjusiais metais gyventojams prisidėjus 50 procentų savo lėšų, o miestui skyrus antra tiek, esą pavyko išasfaltuoti Ateities plento, Skalvių gatvės atkarpas, Kaimelės gatvę, automobilių stovėjimo aikštelę Piliakalnio gatvėje. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo tvirtinimu, dėl bendradarbiavimo naudojant šį modelį kauniečiai gali kreiptis į Miesto tvarkymo skyriaus specialistus el. paštu miesto.tvarkymo.skyrius@kaunas.lt.

Paklaustas apie tai, kam buvo skirta pirmenybė užuot, kaip žadėta, išasfaltavus Vytelių ir I. Štaro gatves Vytėnuose, Miesto tvarkymo skyriaus vadovas teigė: „Mūsų žiniomis prieš dešimt metų į gatvių tvarkymo programą buvo įtraukiama šimtai gatvių, nors realiai darbai buvo atliekami toli gražu ne visose. Jau kuris laikas pereita prie realesnio planavimo. Kam buvo suteikta pirmenybė atsakyti negalime, reikia klausti tuo metu dirbusių asmenų“.

Atsakydamas į klausimą dėl Vytėnų gyventojų prašymo ne tik išasfaltuoti minėtas gatves, bet ir nustatyti Vytelių gatvės ribas, nes esą kai kurie gyventojai vis labiau siaurina jos plotį sodindami medžius bei gyvatvores, A. Pakalniškis tvirtino: „Gatvė – valstybinė žemė, todėl dėl galimo jos užgrobimo gyventojai turėtų kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA