Vyskupai sveikina tikinčiuosius ir skelbia velykinį laišką | Kas vyksta Kaune

Vyskupai sveikina tikinčiuosius ir skelbia velykinį laišką

DELFI nuotr.

Dalinamės velykiniu ganytojišku šalies vyskupų laišku, jis skirtas tikintiesiems, kurie pagaliau sulaukė šv. Velykų. Informuojama, kad 8 val. Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje vyks iškilmingos šv. Mišios su Velykų procesija. Kitos šv. Mišios sekmadienį vyks – 10:30, 12, 13:30 val. ir 18 val.

Laišką kiek sutrumpinome, jame rašoma: „Brangūs broliai ir seserys, sveiki sulaukę šventų Velykų – mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus prisikėlimo, Jo pergalės prieš nuodėmę ir mirtį iškilmės. Jėzus visus kelia iš nuodėmės ir nevilties, nori, kad turėtume gyvenimą, – kad apsčiai jo turėtume.

„Jeigu esate su Kristumi prikelti, siekite to, kas aukštybėse“, – ragina apaštalas Paulius. Jis kelia mūsų žvilgsnį aukštyn. Kūrinija taip pat kelia žmogaus žvilgsnį aukštyn, į žvaigždes. Žmogų traukia ir vilioja neišmatuojami toliai, tai, kas nauja, dar neatrasta, nepažinta. Jį traukia grožis, harmonija, laisvė, kūryba. Bet ko iš tiesų ieškome? Ar mus pasotina vien tai, ką galima apčiuopti ir suskaičiuoti? Ar užtenka vien teorinių svarstymų apie gyvenimą?

Tikrai ne. Žmogaus žvilgsnis galiausiai ieško kito žvilgsnio, kuriame galėtų atrasti ir save. Ne kaip veidrodyje, tiesiog atspindinčiame tai, kas yra priešais jį. Mylintis kito žvilgsnis kviečia išeiti iš savęs, užmegzti ryšį, priimti ir dovanoti meilę bei gyvenimą. Jis primena nuolat lydintį Dievo žvilgsnį, į kurį atsigręždami tampame labiau panašūs į Viešpatį. Velykų iškilmė skelbia, kad Jėzus yra gyvas ir Jo žvilgsnis lydi mus gyvenimo kelyje.

Nors neatpažintas, Jis ir mus pasiekia ten, kur esame, eina greta, užkalbina, išklauso, palydi, nors ne iš karto į Jį atsigręžiame. Mokomės būti kartu džiaugsmuose ir skausmuose, būti atsakingi vieni už kitus, už mūsų Tėvynės, Bažnyčios, pasaulio dabartį ir ateitį.

Visi esame pašaukti sekti prisikėlusiu Jėzumi, ištikimai eidami savo pašaukimo keliu. Tą mums primena garbingasis arkivyskupas Teofilius Matulionis, kurio paskelbimą palaimintuoju švęsime birželio 25 d. Jis mokėjo kantriai ir atkakliai dirbti, ilgus metus gyvendamas toli nuo savo Tėvynės išsaugojo jos meilę. Patirti sunkumai, net ilgi įkalinimo metai sovietiniuose kalėjimuose jo nepalaužė ir neapkartino širdies. Jis išlaikė ramybę, pasitikėjimą, buvo geras visiems žmonėms, net ir savo persekiotojams. Būdamas Kaišiadorių vyskupu nuoširdžiai rūpinosi visų žmonių krikščionišku gyvenimu, kvietė gyventi blaiviai ir dorai, nuolat ragino melstis už taiką. Atsiliepkime į šį kvietimą skirdami laiko maldai.

Mylimi broliai ir seserys, Kristus prisikėlė! Tegu šis prisikėlimo rytas apšviečia kiekvieno mūsų gyvenimą, išsklaido mūsų šeimų, mūsų šalies sunkumų bei kančių tamsą ir palaiko krikščionišką viltį.

Arkivyskupas Teofilius savo gyvenimu paliudijo, kad „viltis neapgauna“. Tad, kelkimės ir kartu su Kristumi ženkime į gyvenimą! Aleliuja!”, – rašo viešai išplatintame laiške Lietuvos vyskupai.

Beje, Kauno tikintieji sekmadienio vakarą laukiami šventiniame choro „Exaudi” koncerte, kuris balandžio 16 d. 18 val. vyks Kauno šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje.

Šventinių pamaldų grafiką skirtingose Kauno bažnyčiose rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA