Kauniečiai liko apstulbę ne tik viešojo tualeto kaina, bet ir naujais mokamo stovėjimo mieste tarifais | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai liko apstulbę ne tik viešojo tualeto kaina, bet ir naujais mokamo stovėjimo mieste tarifais

Kas vyksta Kaune nuotr.

Praėjusią savaitę portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė, kad dalį kauniečių apstulbino viešojo tualeto kaina rekonstruotoje Kauno autobusų stotyje. Kauniečiai ir miesto svečiai, norintys atlikti gamtinius reikalus, turi pakloti 50 euro centų siekiantį mokestį. Dalis kauniečių norom nenorom prisiminė iki 2014-ųjų metų galiojusią lietuvišką valiutą litus ir stebėjosi, kad tualetas kainuoja 2 litus. Panašios mintys kauniečiams kyla, kai penktadienį sužinojo, jog miesto valdžia didžiojoje dalyje miesto centro planuoja branginti automobilių stovėjimą iki 2 eurų už valandą.

„Septyni senieji litai už valandą automobilio parkavimo Kaune. Ar jiems su protu negerai?“, – retoriškai klausia kaunietis Simas.

Kaunietis pastebi, kad nuo 2012-ųjų parkavimas Kauno Rotušės aikštėje kainavo 2 litus už valandą, kai tuo tarpu šiais metais įvedus naują kainodarą, ši kaina išaugtų kone iki 7 litų. Jis pastebi, kad per penkerius metus Lietuvoje atlyginimai nepadidėjo 3,5 karto ir tai bus tik dar viena papildoma finansinė našta kauniečiams, kasdien turintiems reikalų miesto centre.

„Buvo 2 litai, dabar bus 2 eurai“, – naujas išlaidas skaičiuoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Prisimindami interneto žvaigždės samprotavimus apie euro įvedimą Lietuvoje, dabar jau galime drąsiai teigti, jog jos įžvalgos buvo tikslesnės nei bet kurio ekonomisto, vertinusio būsimas kainas po euro įvedimo Lietuvoje. Vertinant naujas automobilių parkavimo kainas, nepraėjo penki metai, o Kaune euro ir lito santykis priartėjo prie santykio 1:1.

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune“ pranešė penktadienį, Kauno miesto tarybai parengtame siūlyme numatyta, jog nuo birželio 1 dienos raudonos zonos tarifas padidės nuo 0,90 iki 1,20 Eur, o geltonos ir oranžinės zonų – nuo 1,20 Eur iki 2 Eur.

Anot P. Kero, daugiau laiko turintys ir sutaupyti norintys vairuotojai visuomet turi alternatyvą automobilius palikti nemokamose šiek tiek atokiau nuo Laisvės alėjos esančiose erdvėse – Karaliaus Mindaugo prospekte, „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje, „Žalgirio“ arenos prieigose ar Jonavos gatvėje esančioje prekybos centro „Prisma“ aikštelėje.

Tuo tarpu visą Savanorių prospektą siūloma priskirti žaliajai zonai, kurioje automobilių stovėjimas kainuoja 0,3 Eur. Anksčiau šioje gatvėje mokamo stovėjimo tvarka galiojo tik prie vieno iš verslo centrų.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA