Langų uždangos pavasarį sumažina alergijų riziką | Kas vyksta Kaune

Langų uždangos pavasarį sumažina alergijų riziką

Bendrovės nuotr.

Šylant orams, sužaliuojant medžiams ir gėlėms daugelį žmonių pradeda kankinti alergijos, kylančios dėl ore sklandančių žiedadulkių ir kitų alergenų. Jautriems žmonėms pavasaris yra gana sunkus metas, o langas – pavojinga namų vieta, mat būtent per jį patenka daugiausiai žiedadulkių. Todėl svarbu žinoti, kada geriau langą laikyti užvertą bei kokias langų uždangas rinktis. Tiesa, pastarųjų prekyboje galima rasti ne vieną: ar tai bus roletai, ar žaliuzės, ar kiti langų uždengimai – priklauso nuo individualių poreikių bei kitų aspektų.

Alergijos gali tęstis net pusę metų

Šiemet termometro stulpelyje temperatūra kyla taip, kaip ir būdinga šiam sezonui, tad panašu, jog greitai žiedadulkės ir kiti alergenai pripildys aplink mus esantį orą. Pavasarį alergijų gali būti įvairių formų: jos gali pasireikšti paprastu akių ašarojimu, lengva sloga ar odos perštėjimu. Kita vertus, iš pirmo žvilgsnio nepavojingi simptomai ir plika akimi sunkiai įžiūrimos žiedadulkės gali sukelti ir rimtas organizmo reakcijas, kurioms numalšinti reikia stiprių medikamentų. Tiek silpnu, tiek stipriu alergijos pasireiškimo atveju pojūčiai nėra malonūs: žmogus jaučiasi išsekęs, o ši būsena, kaip teigia medikai, gali tęstis nuo ankstyvo pavasario iki pat rugsėjo mėnesio. Todėl verta pagalvoti, kokiais būdais galima užkirsti kelią alergenų patekimui į namus. Vienas paprasčiausių sprendimų – roletai.

Roletais Kaune jau ilgą laiką prekiaujančios įmonės „Domus Lumina“ specialistai alergiškiems žmonėms pataria rinktis roletus, nes tai yra viena patogiausių prevencijos priemonių, norint apsisaugoti nuo šiltuoju metų laiku ypač suaktyvėjančių alergenų. Jie naudingi dėl keleto priežasčių:

  • roletai gali būti gaminami iš specialių audinių, kurie turi nealergizuojančias, sveikatai visiškai įtakos nedarančias savybes;
  • visos medžiagos yra impregnuojamos, todėl nešvarumai, dulkės ir žiedadulkės beveik nesikaupia ant langų uždangų paviršiaus;
  • tai jau tradiciniu tapęs būdas ne tik reguliuoti saulės srautus, bet ir puošti interjerą, todėl pasirinkę roletus, ne tik apsisaugosite nuo alergenų pavasarį, bet ir papuošite savo namus bet kuriam metų laikui;
  • roletai langams lengvai valomi, juos galima valyti drėgna šluostele ar atsargiai nusiurbti dulkių siurbliu.

Kita vertus, tai tikrai ne vienintelis pasirinkimas, jei kovojate su alergija. Taip pat galima rinktis ir kelias kitas alternatyvas, pavyzdžiui, medines žaliuzes.

Kodėl medis naudojamas langų uždangoms?

Skirtingai nei roletai, iš medžio gaminamos žaliuzės atstovauja natūralumą. Žaliuzėms gaminti naudojama mediena yra atsakingai apdirbama, o žaliuzių juostos impregnuojamos. Dėl to ilgai išlaikoma reprezentacinė langų uždangų išvaizda, taip pat medyje nenusėda bei nesikaupia dulkės ar pro langą patenkančios žiedadulkės. Be to, medinės žaliuzės turi platesnes žaliuzių juostas, jas lengva nuvalyti ar nusiurbti.

Akiai nematomas daleles sugauna tinklelis

Jeigu, visgi, nenorite keisti jau turimų langų uždangų, galite rinktis tiek langams, tiek balkono durims tinkamus tinklelius vabzdžiams. Nors pavadinimas sufleruoja, kad tai yra apsauga nuo vabzdžių, vis dėlto, tai taip pat yra geras pasirinkimas siekiantiems apsisaugoti nuo pavasarį ypač suaktyvėjančių tam tikrų alergenų. Taip, kaip ir roletai, tinklelius galima lengvai valdyti, pakelti iki norimo lygio. Jie neužtamsina lango, dažniausiai yra visai nepastebimi.

Tinkleliai turi skirtingą tankumo lygį, todėl pasirinkus itin tankų, jis apsaugos ne tik nuo įvairių vabzdžių, kurie ypatingai suaktyvėja atšilus orams, kambaryje, bet ir užtikrins, kad žiedadulkės, bandančios patekti į patalpos vidų, būtų efektyviai sulaikytos. Žinoma, tam įtakos taip pat turi ir, kaip dažnai vėdinate patalpą, kokiu metu langas yra atveriamas, o kada uždaromas.

Pavasariui įsibėgėjant pasirūpinkite savo sveikata. Rinkitės kitokias priemones kovai su žiedadulkių sukeliamomis alergijomis. Galbūt tai bus roletai langams, medinės žaliuzės ar tinkleliai, sulaikantys mikroskopines daleles? Atraskite sprendimo būdus dar nepajutę pirmųjų alergijos simptomų ir mėgaukitės pavasariu!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA