Kauniečiai perspėja: neapsigaukite, kitaip savo pinigų greičiausiai nebepamatysite | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai perspėja: neapsigaukite, kitaip savo pinigų greičiausiai nebepamatysite

Asociatyvi nuotr. / Kaunas.lt nuotr.

Kauniečiai dalinasi perspėjimais: neapsigaukite, nepatikėkite, nes prarasite pinigus ir greičiausiai jų nebeatgausite. Pasak tokius patarimus dalijančių, internete – gausu netikrų nekilnojamojo turto nuomos ar pardavimo skelbimų, kuriais lengva susivilioti.

„Sekmadienio rytą puslapyje aruodas.lt buvo patalpintas skelbimas, kad Vėtrungės g. 9 parduodamas dviejų kambarių butas už 12 000 eurų. Per dieną skelbimą peržiūrėjo apie 1000 žmonių“, – kiek anksčiau į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietis, irgi susiviliojęs minėtu pasiūlymu.

Vyras pasakojo, jog paskambino skelbime nurodytam pardavėjui ir šis iškart skubino pervesti avansą, mat butu domisi daug žmonių ir tai – vienintelis būdas nepraleisti progos. „Pasakė, kad labai daug žmonių skambina ir reikėtų pervesti rankpinigius, kad rezervuotų butą. Buvo užsiminęs apie 500 eurų, bet sakiau, kad tokių pinigų tikrai nepervedinėsiu. Pasiūliau 100 eurų, ir jis sutiko man rezervuoti butą“, – apie tai, kaip toliau klostėsi situacija, pasakojo kaunietis.

Tiesa, pasak jo, skelbimas iš minėto portalo dingo jau kitą dieną po avanso pervedimo, susisiekti su pardavėju taip pat nepavyko. „Nors jis žadėjo susitikti trečiadienį. Gal ir įvyks stebuklas, bet labai abejoju. Jo duomenys Mindaugas Paukštis, sąskaita DNB LT 3940 100 510 011 53897“.

Nuomotis skatina atsargiai

Tuo tarpu šią savaitę portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai perspėja apie itin panašų atvejį, nutikusį norinčiam išsinuomoti būstą. Vyriškis pasakoja, jog susidomėjo būsto Kovo 11-osios gatvėje nuoma. Nuotraukoje, kuria jis pasidalino, matosi, kad būstas aprašomas itin patraukliai.

„Įšnuomojamas 2 kambarių butas. Labai prižiūrėtas, tvarkingas, nebuvo nuomotas. Ieškomi tvarkingi, atsakingi žmonės. Maži komunaliniai mokesčiai, pilnai įrengtas. Vaikai ir augintiniai – ne kliūtis“, – teigiama skelbime.
Vis dėlto vyriškio istorijos pabaiga – tokia pati, kaip ir prieš tai minėtoje būsto įsigijimo atveju. „Ernesta Makejeva“, – įvardino būsto savininke prisistačiusią moterį vyriškis. „Nuomoja butą, pasiėmė avansą ir dabar telefonas nepasiekiamas“, – teigė jis.

Vyriškis ragino susisiekti visus, kurie pažįsta minėtą pardavėją ar taip pat yra dėl jos nukentėję bei kvietė diskusijai, ar įmanoma atgauti jau sumokėtus pinigus. „Papildomai galite pasidalinti ir savo patirtimi, ar šiuo atveju yra bent kokia galimybė susigrąžinti pervestus pinigus? Ar policija atliks savo darbą iki galo?“ – klausė jis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ taip pat ragina būti atsargiais ir neapsigauti, nepervesti pinigų nepažįstamiems asmenims, kurie ragina tą padaryti kuo skubiau.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA