Atsiliepia vis daugiau nukentėjusių: BPC ignoravo mūsų pranešimą apie siaučiančius vandalus | Kas vyksta Kaune

Atsiliepia vis daugiau nukentėjusių: BPC ignoravo mūsų pranešimą apie siaučiančius vandalus

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ paviešinus istoriją, kai Garliavoje šiąnakt vandalai niokojo gyventojų turtą, vienas iš nukentėjusiųjų teiravosi, kas dar nukentėjo ir prašė atsiliepti nukentėjusių. Popiet atsiliepė viena moteris, ji redakcijai pasakojo irgi patyrusi žalą nuo vandalų bei stebėjosi, kodėl naktį paskambinus į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) pranešti apie nusikalstamą veiką, nebuvo sureaguota – policija neiškviesta.

Moteris pasakojo, kad irgi nukentėjo nuo tų pačių asmenų, kaip ir straipsnyje minimas vyras. Vyras suskaičiavo, kad iš viso nukentėjo jau šeši asmenys.

„Tie patys vandalai ir pas mane siautė, laužė vartus, įjungus šviesas vandalai pabėgo. Baisiausia, kad apie 2:20 val. nakties skambinau į BPC, o ten atsisakė perduoti informaciją policijai!”, – stebėjosi gyventoja.

Ryte moteris pastebėjo, kad išdaužtas ir jos automobilio langas, tada ji darkart paskambino numeriu 112 ir teigia, kad šįkart nusikaltimas fiksuotas, dirbo kita operatorė. „Bet jausmas toks, kad registruoji nusikaltimą, kurį ištirti jau mažai tikėtina. Aišku, galėjau būti reiklesnė ir mažiau mandagi, kai skambinau naktį, bet kai šoko būsenos drebi kaip lapas, nes jautiesi, kad tik išvengei pavojaus sveikatai, tada nelabai sau pasakysi kaip kalbėti būtų efektyviausia. Gaila, kad BPC operatorė nenorėjo suprasti, jog ką sakau yra rimta. Gerai, kad tie 4 pabaisos, visgi, nenusprendė eiti pas mane į namus, juolab, kad namuose buvau viena su vaiku. Dėl to, kad policija naktį neatvyko, nukentėjo ir toliau gyvenančių žmonių turtas, mažiausiai dar trys atvejai. Man pikta”, – istoriją dėstė moteris. Ir pridūrė, kad rytinė operatorė buvo nustebusi, kad į įvykio vietą naktį nebuvo nedelsiant siųstas policijos automobilis. „O policija neatvyko, nes BPC neperdavė jiems informacijos“, – aiškino moteris.

Su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekęs kaunietis, apžiūrėjęs Garliavos vandalų kelią, susekė vandalus. Jis teigia, kad apie tai dar kartą pranešė bendruoju pagalbos telefonu 112, o atvykę pareigūnai sulaikė galimai siautusius asmenis. Tiesa, vyriškis teigia, kad BPC net ir šį kartą veikė ne itin gerai, nes perduodami informaciją policijai, sumaišė Garliavą su Romainiais.

BPC situacijos kol kas nekomentuoja

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Bendrojo pagalbos centro atstove viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūte, ji teigė, kad šiuo metu dėl minėto atvejo atliekamas tyrimas ir komentuoti situacijos negali.

„Kol kas pakomentuoti galime tik tiek, kad pagal gautą informaciją pradėjome tarnybinį patikrinimą. Jo metu bus gauti atsakymai į jūsų iškeltus klausimus”, – teigė V. Juozevičiūtė.

Siautėjo privačių namų teritorijoje

Ryte Garliavos gyventojas pranešė, kad privačių namų teritorijoje praėjusią naktį vandalai laidė akmenis ir kitaip gadino turtą. Vyras tikina, jog vienoje iš šiame Kauno rajone esančio miesto gatvelių stipriai apgadinti ne tik automobiliai, bet nuspardytos pašto dėžutės, išvartyti privačių namų puošybos elementai. „Remontuojamoje K. Aglinsko gatvėje vakar geodezininkai susidėjo žyminčius stulpelius – jie taip pat išrauti bei išmėtyti. Padaryta didelė žala“, – teigė portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Pasak vyro, vandalai, siautėję Garliavoje buvo keturiese. Numanomas jų amžius – 20-mt metų. „Vieną iš jų – sulaikius, buvo išduoti ir jo bendrininkai. Įvykio aplinkybes šiuo metu aiškinasi policija“, – sakė garliaviškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA