„Lietuvos paštas“ žada vaduotis iš gilios senovės | Kas vyksta Kaune

„Lietuvos paštas“ žada vaduotis iš gilios senovės

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

Nesunku pastebėti, jog greitėjant gyvenimo tempui vis didesnė dalis gyventojų už paslaugas susimoka naudodamiesi elektroninės bankininkystės paslaugomis. Pamažu populiarėja ir galimybė kur kas dažniau nei anksčiau atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o naudojantis banko kortelėmis. Tačiau šis, atrodytų, paprastas būdas Kaune ir kituose Lietuvos miestuose įsišaknijo ne vienodai, nors tokio atsiskaitymo galimybė diegiama net ir Kauno viešuose tualetuose.

Štai, pavyzdžiui, trečiąjį įsikūrimo dešimtmetį skaičiuojantis „Lietuvos paštas“ apmokėjimo už paslaugas naudojantis banko kortelėmis klausimu progresuoja lėtai.  Užmokėti minėtu būdu kauniečiai gali tik centriniame „Lietuvos pašto“ skyriuje, esančiame Laisvės alėjoje. Deja, filialuose – spraga, kurią esą planuojama ištaisyti tik ateityje.

Situaciją portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams sutiko pakomentuoti AB „Lietuvos pašto“ atstovas Tomas Bašarovas. „Pažymime, kad kaip tik šiuo metu „Lietuvos paštas“ plečia atsiskaitymo banko kortelėmis galimybes. Įrengsime papildomus mokėjimo kortelių skaitytuvus tuose pašto skyriuose, kur jų poreikis – didžiausias“ – tikino jis.

Pasak T. Bašarovo, netrukus atsiskaityti už paslaugas banko kortelėmis galės visų didžiųjų Lietuvos miestų „Lietuvos pašto“ klientai. Regionuose, kur taip pat populiarėja atsiskaitymas elektroniniu būdu, – didžiuosiuose rajonų paštuose atsiskaityti už suteiktas paslaugas ar įsigytas prekes esą irgi bus galima mokėjimo kortele.

„Iš viso šalies paštuose bus įdiegta net keturis kartus daugiau mokėjimo kortelių terminalų. Jie visi turės ir atsiskaitymo bekontaktine kortele funkciją: nebereikės vesti mokėjimo kortelės PIN kodo, pakaks tik priglausti kortelę prie skaitytuvo“,  – ateities planų vizija dalinasi AB „Lietuvos paštas“ atstovas.

T. Bašarovo tvirtinimu, iš 672  AB „Lietuvos pašto“ skyrių šalyje atsiskaitymai banko kortelėmis yra priimami 119-oje. Kai kuriuose iš jų, pasak jo, esą yra teikiama pinigų išgryninimo paslauga. Planuojama, kad neilgai trukus mokėjimo kortelėmis galės atsiskaityti visų „Lietuvos pašto“ skyrių Kaune klientai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA