A.Mamontovui – garbingas apdovanojimas | Kas vyksta Kaune

A.Mamontovui – garbingas apdovanojimas

BNS 2017/04/08 08:59
R.Tenio nuotr.

Vilniuje vyksta Europos gydytojų nuolatinio komiteto (CPME) asamblėja, jos metu bus pagerbtas Lietuvos muzikantas ir dainų kūrėjas, aktorius Andrius Mamontovas.

Šeštadienį viešbutyje „Best Western Hotel“ Vilniuje dainininkui bus įteiktas tarptautinis apdovanojimas už ypatingus europiečių darbus, kuriais siekiama viešinti psichinės sveikatos problemas ir destigmatizuoti depresiją.

Pirmą kartą šis apdovanojimas bus įteiktas ne gydytojui ar sveikatos priežiūros specialistui, o visuomenės veikėjui, pranešė organizatoriai.

A.Mamontovo kandidatūrą nominacijai už dalyvavimą savižudybių prevencijos projekte „Nebijok kalbėti“ pateikė Lietuvos gydytojų sąjunga, siekdama atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į visuomenės narių, ne medikų, indėlį į psichinių problemų šalyje viešinimą.

A.Mamontovas prieš kelerius metus prisidėjo prie iniciatyvos „Nebijok kalbėti“, ja siekiama padėti ketinantiesiems nusižudyti. 2009 metų vasarą per šio muzikanto koncertus platinti atvirukai, kuriuose pateikta svarbiausia informacija, kaip padėti žmogui, galvojančiam apie savižudybę. Jis taip pat dalyvauja susitikimuose šalies miestuose ir miesteliuose.

Europos gydytojų nuolatinis komitetas atstovauja visoms Europos šalių nacionalinėms gydytojų asociacijoms, vienijančioms daugiau nei 2 mln. Europos gydytojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA