Partizanų gatvės laukia atgimimas: darbai prasidės jau netrukus | Kas vyksta Kaune

Partizanų gatvės laukia atgimimas: darbai prasidės jau netrukus

R. Tenio nuotr.

Dar šią vasarą kauniečiai galės džiaugtis atnaujinta Partizanų gatve, mat ji bus padengta nauju asfaltu. Darbus planuojama pradėti už kelių savaičių ir pabaigti iki liepos mėnesio pabaigos.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pasakojo, kad būtent Partizanų gatvė atnaujinimui pasirinkta, nes ji ne tik pakankamai ilga, bet ir aptarnaujanti didžiulius transporto srautus, tiek tranzitinius, tiek vietinius. „Šalia gatvės gyvena daugybė kauniečių, tad nors ir pati gatvė nėra plati, tačiau pagal intensyvumą menkai kuo nusileidžia Savanorių ar Taikos prospektams”, – sakė A. Pakalniškis.

Jis atskleidė, kad duobės Partizanų g. buvo lopomos nuolat, tačiau iš esmės gatvės danga paskutinį kartą keista gal prieš 20 metų. Kapitalinis Partizanų gatvės remontas atsieis apie 1,5 mln. eurų.

Remontas vyks keliais etapais: pirmiausia bus atnaujinama važiuojamoji gatvės dalis bei borteliai, vėliau sutvarkomi šaligatviai ir apšvietimas. Remonto metu gatvėje bus ribojamas eismas, tačiau visiškai jo uždaryti neketinama.

Kauno savivaldybės Transporto ir organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras atskleidė, kad Partizanų gatvėje bus įrengti nauji šviesoforai: „Tiek Savanorių prospekto atkarpoje nuo Taikos iki Pramonės pr., tiek Partizanų gatvės sankirtose su Kovo 11-osios g., Pramonės pr., ar Birželio 23-iosios g., bus įrengti nauji, tarpusavyje suderinti šviesoforai. Pramonės ir Partizanų sankryža bus išplatinta, įrengiant papildomas eismo juostas ir taip padidinant sankryžos pralaidumą”, – teigė P. Keras.

Šviesoforų įrengimui Partizanų gatvėje numatyta skirti 360 tūkst. eurų, tikslesnė kaina paaiškės po viešojo konkurso.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA