Kauno centre prasideda pavasario mugė | Kas vyksta Kaune

Kauno centre prasideda pavasario mugė

Organizatorių nuotr.

Tradicinė pavasario mugė Kaune šiemet miestiečius ir svečius į Kauno centrą sukvies ne tik apsipirkti, bet ir aktyviai praleisti laiką bei susipažinti su Lietuvos regionų kultūra. Organizatoriai tikina, kad balandžio 7-9 dienomis Laisvės alėjoje ir Senamiestyje vyksiančioje mugėje skambės gyva muzika, vyks šokėjų pasirodymai, įvairios varžybos ir kitos atrakcijos.

[galerija kiek=””]

Senamiesčio dalyje – kultūrinis paveldas

„Rotušės aikštėje įsikurs Lietuvos regionų kultūrinio paveldo ambasados, kuriose vyks tikrasis regioninio gyvenimo atspindėjimas su jų krašto kulinarijos, meno, muzikos ir ekologijos akcentais. Kiekvieno regiono ambasada pristatydama savo kraštą gamins, degustuos, vaišins, šoks, dainuos ir gros, taip, kaip tik jų krašte tai daroma. Tam nusakyti puikiai tinka renginio šūkis – Regioninis kultūros paveldas ant mūsų stalo ir širdyse“, pasakojo viena iš renginio organizatorių, ,,Republica Kaunensis” vadovė, Aistė Grybauskienė.

Visas tris dienas Rotušės aikštės scena atgims apie 11 valandą ir koncertai tesis iki 18 ar 19 valandos.
Aukštaitijos, Žemaitijos, Suvalkijos, Dzūkijos bei Klaipėdos krašto bendruomenės visiems mugės svečiams pristatys savo tautinį, kultūrinį, maisto bei amatų paveldą. Vyks koncertai, Maisto festivalis bei amatininkų, tautodailininkų ekspozicijos.

„Žinome, kad regionų kultūra ne visada įdomi vaikams ir jaunimui, bet ir jie ras ką veikti. Įrengsime vaikų zoną, čia kviesime į „Gandriuko“ dirbtuvėles ir pasiruošti Šv. Velykoms. Taip pat vyks sendaikčių turgus bei retro automobilių paroda. Kiekvienas norintis galės stebėti policijos bei gaisrininkų programas“, – pasakojo A. Grybauskienė.

Varžybos ir šokiai Jaunimo zonoje

Mugės metu organizatoriai kvies atidaryti riedžių sezoną. Penktadienį Jaunimo zonoje nuo 12 valandos gros muzika, gatvės muzikantai ir vyks išmanusis „QR žaidimas“.
Šeštadienį Kauno muzikinio teatro kiemelyje nuo 12 valandos prasidės linksmybės, kurios tesis iki 19 valandos. Visą dieną vyks įvairūs pasirodymai, koncertai, varžybos. 17 valandą prasidės jaunimo autorinių kūrinių konkursas „Unikalūs Paradoksai“.

„Veiklos tikrai netrūks ir jaunimui. Jaunimo zonoje taip pat vyks radijo bangomis valdomų mašinėlių, riedžių varžybos. Dalyviams – tai puikios galimybės laimėti prizus, o žiūrovams – reta proga stebėti įspūdingus mažuosius monstrus. Mugės metu vyks ir popierinių lėktuvėlių, fotografijų konkursai“, – pasakojo už „Jaunimo zoną“ atsakinga, renginių organizatorių studijos „Muha“ vadovė, Audronė Arkauskaitė.

Dar vienas „Jaunimo zonos“ svečias – „Ostik Racing“ komanda, kuri ne tik pristatys parodomąją sportinių dronų programą, bet ir iš arčiau supažindins su dronų galimybėmis, tendencijomis ir pasidalins įspūdžiais apie dalyvavimą sportinių dronų lenktynėse Lietuvoje ir užsienyje.

Paskutinę mugės dieną, sekmadienį, mugės lankytojams šokių studija „In*beat“ dovanos smagias Lindy Hop pamokas, gatvės šokėjų pasirodymus bei visus šokančius kvies į bendrą šokėjų „jam‘ą“. Šokiais praeivių akį jaunimo zona trauks nuo 13 valandos. Jaunimo zonoje mugės svečių laukia ir daugiau pramogų.

Pasiruošti Šv. Velykoms

Likus savaitei iki Šv. Velykų, „Kauno mugėje“ bus galima pasiruošti artėjančioms šventėms. Ir ne tik apsipirkti, įsigyti išskirtinių verbų, tikrų lietuviškų maisto produktų, bet ir kartu su vaikais pasiruošti įvairius atributus.
„Bent keletoje vietų bus galima su vaikais ateiti ir marginti įvairiausius margučius. Prie Laisvės alėjos fontano, Kauno apskrities viešosios bibliotekos ir radijo stoties „Extra FM“ zonoje bus galima susipažinti su Velykiniais atvirukais bei pasigaminti įvairių karpinių“, – pasakojo Renginį organizuojančios VšĮ „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis.

Visų mugės svečių laukia ir įvairios paskaitos, užsiėmimai, susitikimai su įdomiais žmonėmis. Tikslią programą galima rasti renginio internetinėje svetainėje – kaunomuge.lt
Visas tris dienas mugė prasidės 10 valandą ryte. Penktadienį ir šeštadienį veiksmas vyks iki 21 valandos, sekmadienį iki 19 valandos.

Mugės organizatoriai dalyvius kviečia penktadienį ir šeštadienio vakarus praleisti su muzika. Penktadienį skambant didžėjų muzikai linksmai laiką praleisti „miesto sode“, o šeštadienį „Combo“ klube vakarą praleisti su Igoriu Berinu ir Hiperbolės legendomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA