V. Matijošaitis pripažino, kad STT domina pirkinys iš jo šeimos valdomos įmonės | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis pripažino, kad STT domina pirkinys iš jo šeimos valdomos įmonės

delfi.lt 2017/04/06 14:37
R. Tenio nuotr.

Trečiadienį pasirodė žinia, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vykdo kratas Kauno miesto savivaldybės įmonės „Kauno butų ūkis“ patalpose ir direktoriaus Marijaus Zaborsko namuose. Kauno vadovai netruko išsiaiškinti, kas lėmė tarnybų veiksmus.

Perspėjo pirmadienį

DELFI skelbė, kad STT atliko dokumentų poėmius M. Zaborsko namuose ir „Kauno butų ūkio“ patalpose.

Kaip DELFI teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, M. Zaborskas pats pas jį apsilankė dar pirmadienį ir pranešė, kad teisėsauga pradėjo tyrimą dėl tariamo piktnaudžiavimo.

„Direktorius perspėjo, kad yra daug skundų. M. Zaborskas pareigas pradėjo eiti praėjusių metų birželį, o nuo liepos pradėjo plaukti skundai. Iš viso jų gauta net 12. Du skundai vis dar tiriami, o dešimt nutraukti, kaip nepagrįsti”, – teigė V. Matijošaitis.

Kalbama, kad skundai pradėjo plaukti, kai iš įmonės „Kauno butų ūkis“ buvo atleisti ]su buvusia Kauno valdžia susiję asmenys.

Pirko iš mero įmonės

M. Zaborskas merui pateikė ir naujausią skundą. Manoma, kad būtent dėl jo STT pradėjo tyrimą. „Kauno butų ūkis“ dar praėjusių metų birželį paskelbė konkursą 10-iai automobilių įsigyti. Savivaldybės teigimu, konkurse dalyvavo trys įmonės. Tarp jų – ir UAB „Autoviči“, kurią per kitas įmones valdo Matijošaičių šeima.

Po konkurso paaiškėjo, kad „Kauno butų ūkis“ iš UAB „Autoviči“ įsigijo 6 automobilius, dar keturis nupirko iš Radviliškio įmonės.

Iš UAB „Autoviči“ buvo nupirkti krovininiai 5-7 metų automobiliai, kurių vieno vertė siekė nuo 4,8 iki 10,9 tūkst. eurų. Tai keturi „Ford Transit”, “Peugeot Partner” ir “Fiat Doblo”.

Kauno meras tikina, kad visi sandoriai buvo vykdomi per centrinį UAB „Autoviči“ padalinį Vilniuje, o apie tai pirkimus jis nieko nežinojo.

„Būčiau žinojęs apie tokį sandorį, būčiau neleidęs, kad nebūtų jokių interpretacijų“, – DELFI teigė V. Matijošaitis.

Suklaidino pavardė

Skunde taip pat teigiama, kad už sandorį su UAB „Autoviči“, M. Zaborskui bendrovė padovanojo 2007 metų automobilį „Audi Q7”. V. Matijošaitis tai kategoriškai neigia.

„Mes labai greitai pasinaudodami viešai prieinamais duomenimis išsiaiškinome, kad automobilį M. Zaborskas už savo asmenines lėšas pirko iš vilnietės pavarde Matijoškienė. Gal skundo autorius ir suklaidino ši pavardė?“, – juokėsi meras.

V. Matijošaičio teigimu, iš tiesų „Autoviči“ pastaruoju metu pardavė keturis „Audi“ visureigius, tačiau nė vieno jų kėbulo numeris nesutampa su tuo, kurį pirko M. Zaborskas.

STT kol kas jokių įtarimų M. Zaborskui nepareiškė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA