Saugaus eismo dieną – policijos dėmesys visuomenės nariams ir eismo dalyviams | Kas vyksta Kaune

Saugaus eismo dieną – policijos dėmesys visuomenės nariams ir eismo dalyviams

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Saugaus eismo diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais (Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymas).

Pagrindinis Saugaus eismo dienos tikslas – nė vieno nukentėjusio eismo dalyvio šalies keliuose. Saugokime ir rūpinkimės vieni kitais.

Policija primena visuomenei, kad saugumą ir taiką keliuose galime sukurti tik bendromis pastangomis. Kelių eismo taisyklių laikymasis, tolerancija ir pagarba vienas kitam, dėmesingumas ir sąmoningumas turi lydėti kiekvieną, esantį kelyje.

Šiai dienai paminėti policija, kaip ir kitos suinteresuotos institucijos (įstaigos, visuomeninės organizacijos), organizuoja įvairius renginius: konferencijas, konkursus, susitikimus su visuomene ir t. t.

Saugaus eismo dienai skirti renginiai Kaune, kuriuos organizuoja policija kartu su socialiniais partneriais:

Saugaus eismo klasės: 10 val. (adr. Kaunakiemio g. 5) sezono atidarymas (organizuoja Kauno aps. VPK Kelių policijos valdyba, soc. partneriai: Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacija „Retromobile”, radijas „Tau”, VšĮ „Reventus”, vairavimo mokykla „SDG akademija”).

Renginys „Saugus kelyje – kai žinau” vairavimo mokykloje „ARV-Auto” (adr. A. Mickevičiaus g. 52) (organizuoja Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyrius, Kauno aps. VPK Kelių policijos valdyba ir Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyrius, soc. partneriai: vairavimo mokykla „ARV-Auto”, radijo stotis „Tau”, UAB „Erosus”).

15.00 val. akcija „Atsakingas dviratininkas“, kurios metu Laisvės al., netoli Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, pareigūnai ne tik žymės kauniečių dviračius, primins dviratininkams jų teises ir pareigas, bet ir kvies pasimatuoti dviračių išvystomą greitį, taip atkreipiant dėmesį, jog dviratis taip pat gali būti pavojinga transporto priemonė, kurią vairuojant gali nukentėti ir pats dviratininkas, ir kiti eismo dalyviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA