Skaitytojo video: Šviesoforo veikimas Kaune vos nesukėlė nelaimės | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo video: Šviesoforo veikimas Kaune vos nesukėlė nelaimės

Video stop kadras

Net kai danguje šviečia saulė, budrumo kelyje prarasti nevalia, mat kartais ne tik kiti eismo dalyviai, bet ir technika, reguliuojanti eismą, „išeina iš rikiuotės“.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Evaldas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame įamžino itin įdomiai veikiantį šviesoforą. Kaunietis vaizdo registratoriumi užfiksavo, kaip ši eismą reguliuojanti priemonė vos per keletą sekundžių pakeitė spalvas, taip padidindama tikimybę nelaimei.

„Įdomu būtų sužinoti, ką kelių reguliavimo įmonė galėtų papasakoti apie tokį šviesoforo veikimą“, – svarstė Evaldas.

Greta vadinamojo Kauno pilies žiedo esanti perėja – itin judri, tad svarbu, kad čia eismas būtų reguliuojamas tinkamai ir be trukdžių. Tuo tarpu vaizdo įraše užfiksuotos situacijos metu savo eilės keliauti laukė ir vairuotojai, ir pėstieji, tad nelaimė itin lengvai galėjo įvykti tuo metu, kai, pėstiesiems degant žaliam šviesoforo signalui, vairuotojai per keletą sekundžių išvydo visas tris šviesoforo spalvas, kol galiausiai ir jiems buvo leista judėti toliau.

Kaip matosi įraše, pats situacija pasidalinęs kaunietis jau buvo bepradedantis važiuoti toliau, mat jam degė žalias šviesoforo signalas, tačiau laiku sustojo, išvydęs per perėją einantį vyriškį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA