Lietuvos kariai treniravosi kartu su JAV rotacinių pajėgų kariais | Kas vyksta Kaune

Lietuvos kariai treniravosi kartu su JAV rotacinių pajėgų kariais

Asociatyvi / A. Čemerkos nuotr.

Kovo 27-29 d. Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų rotacinių pajėgų kariais treniravosi būrių situacinėse taktinėse pratybose. Kariai vykdė gynybines operacijas integruodami tankų paramą ir netiesioginę ugnį.

Pasak pratybų vadovo vyresniojo leitenanto Mykolo Rutkausko, būrių vadai tobulino koordinavimą, pagilino žinias apie abiejų pajėgų ginkluotės, technikos galimybes ir, svarbiausia, buvo pasiektas pratybų tikslas – integruoti JAV pajėgų ugnies sistemas vykdant gynybą.

JAV kariai Lietuvoje kartu su mūsų šalies kariais treniruojasi kaip dalis JAV operacijos „Atlantic Reslove“ Baltijos šalyse ir Rytų Europoje. Šią operaciją JAV pradėjo 2014 m. pavasarį, reaguodamos į pasikeitusią saugumo situaciją po aktyvių karinių Rusijos veiksmų Ukrainoje ir siekdamos stiprinti saugumo priemones rytiniame Aljanso flange ir taip pademonstruoti paramą Baltijos šalims. Šiuo metu mūsų šalyje kartu su Lietuvos kariais treniruojasi daugiau nei 120 JAV karių iš Sausumos pajėgų 4-osios divizijos 3-osios brigados 68-ojo sunkiojo pėstininkų pulko 1-ojo bataliono. Naujoji JAV rotacinių pajėgų pamaina kartu atsigabeno apie 10 tankų M1A2 „Abrams“, 5 pėstininkų kovos mašinas M2A3 „Bradley“ ir kt. techniką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA