Gyvenimas su štai tokiu vaizdu per langą jau greitai kažkam taps realybe | Kas vyksta Kaune

Gyvenimas su štai tokiu vaizdu per langą jau greitai kažkam taps realybe

Organizatorių nuotr.

Galimybės įsigyti būstą prestižiškiausioje miesto vietoje ir dar su vaizdu į pagrindinę miesto aikštę ir jos puošmeną – Kauno rotušę – gali nepasitaikyti ir kelis dešimtmečius.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ su savo skaitytojais dalinasi gauta informacija apie išskirtinius apartamentus Kauno senamiestyje, kurie laukia savo naujų šeimininkų.

Ilga ir spalvinga Kauno „širdies“ istorija

Rotušės aikštę jau XV amžiuje supo namai, priklausę Kauno miestiečių elitui – dažniausiai turtingiausiems pirkliams, kurių tarpe buvo daug vokiečių kilmės, turinčių giminystės ryšių su kitomis regiono miestų patriciato (turtingiausio ir išskirtinį statusą miestų valdyme turinčio miestiečio sluoksnio) giminėmis.

Dabartinis aikštės vaizdas formavosi XVI amžiaus viduryje. Po 1537 metais kilusio gaisro, nuniokojusio gausiai mediniais pastatais užstatytą miestą, aikštė buvo perplanuota ir įgavo daugiau vidurio ir vakarų Europos miestų centrinėms aikštėms būdingų bruožų. Dauguma šiuo metu išlikusių pastatų yra pastatyti ant dar senesnių pastatų liekanų, todėl dalis jų turi itin senus gotikinės architektūros rūsius.

Pietiniame Rotušės aikštės kampe esančiame sklype, kurio teritorijoje ir yra mūsų minimi apartamentai, XVI amžiaus antrojoje pusėje kūrėsi Kauno evangelikų liuteronų bendruomenė, kuri čia buvusį kuklų pastatą pavertė maldos namais, o gretimame name į rytus įkūrė pastoratą. Pasak knygos „Kauno Rotušės aikštė“ (1981 m., sudarytojai V. Levandauskas, R. Levandauskienė, Ž. Simanavičius), iki XX amžiaus tų pastatų žemės paviršiuje buvo beveik nebeišlikę, todėl naujiems savininkams atsirado galimybė šioje vietoje statyti naujus pastatus.

Registro centro išrašuose paminėta, kad pastatas, kuriame yra apartamentai, baigtas statyti 1918 metais. Pirma rekonstrukcija, kurios metu buvo perplanuotas pirmasis namo aukštas bei užstatyti du nauji, vyko 1930-1931 metais. Dar kartą pastatas rekonstruotas 2002-aisiais.

Išliekančios nekilnojamojo turto vertės

Šiuo metu pastate įsikūrę Notarų biuras, Advokatų kontora ir vieninteliai apartamentai – viršutiniuose aukštuose.

Vos pravėrus pagrindines pastato duris matoma unikaliai atkurta „Art Deco” stiliaus laiptinė su ąžuolo masyvo durimis ir porankiais, kalvio rekonstruotais metaliniais turėklais. Pro spalvingus langų vitražus skverbiasi saulės šviesa ir numargina laiptinę įvairiomis spalvomis, kurios dar labiau išryškina jos istorinių, autentiškų elementų grožį.

213 kv.m apartamentai yra išsidėstę per du aukštus. Jų įrengimu rūpinosi G. Natkevičius – vienas žinomiausių šalies architektų. Itin gerai apgalvoti erdviniai sprendimai leido suprojektuoti 5 kambarius, atskirą virtuvę, jaukią valgomojo zoną, 3 san. mazgus ir 3 drabužines. Apartamentams priklauso ir beveik 94 kv.m rūsys su dalinai skliautinėmis lubomis, kuriame galima būtų įrengti poilsio zoną su brandinto vyno ar išskirtinio viskio kolekcija.

Beveik prieš šimtmetį ta pačia laiptine vaikščiojo žmonės, džiaugėsi vitražais, gėrėjosi beveik tais pačiais vaizdais pro langus, ragavo naujo derliaus vyną po skliautais. Galbūt taip bus ir po šimto metų, nes tvarūs dalykai ir jų vertės išlieka.

Daugiau informacijos apie būstą Rotušės aikštėje rasite čia.

Šių išskirtinių apartamentų pardavėjas NT agentūros „Inreal“ Kauno skyrius, brokerė Edita Urbanavičiūtė.

„Inreal“ grupė teikia bene plačiausią Lietuvoje nekilnojamojo turto paslaugų spektrą. Per daugiau nei 20 veiklos metų įgyvendinta virš 50 įvairios paskirties nekilnojamojo turto projektų, kurie pelnė pripažinimą ir apdovanojimus ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose konkursuose.

Valdoma apie 120 tūkst. kv. m komercinių patalpų, tarpininkaujama nuomojant ar parduodant daugiau nei 550 tūkstančių kv. m komercinių patalpų, virš 550 gyvenamojo būsto objektų, per 300 sklypų, 50 gyvenamojo būsto projektų, 24 investiciniuose objektuose ar jų portfeliuose. Per metus parengiama daugiau nei 4 900 vertinimo ataskaitų, per 80 konsultacijų (galimybių studijų, investicinių memorandumų, rinkos tyrimų). Įvertinto turto vertė viršija 725 milijonus eurų. 2015/16 ir 2016/17 metais „Inreal“ grupei buvo suteiktas Nacionalinio Laimėtojo vardas prestižiniame Europos verslo apdovanojimų konkurse Verslo ir aplinkos darnos kategorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA