Galimai keturis šeimos narius nužudęs E. Anupraitis suimtas trims mėnesiams | Kas vyksta Kaune

Galimai keturis šeimos narius nužudęs E. Anupraitis suimtas trims mėnesiams

Archyvas / DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorės prašymą ir leido trijų mėnesių laikotarpiui suimti 26 metų Kauno rajono gyventoją E. A., kuris įtariamas keturguba žmogžudyste.

Tyrimo duomenimis, šių metų kovo 25-27 dienomis apsaugos darbuotoju dirbantis E. A., įtariama, nužudė savo motiną ir tėvą, močiutę bei dėdę. Be to, jam pateikti įtarimai sunkiai sutrikdžius savo senelio sveikatą.

Teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad E. A. pasišalino iš įvykio vietos ir kelias dienas slapstėsi nuo policijos pareigūnų. ,,Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad E. A. ruošėsi išvykti iš Lietuvos. Ten anksčiau yra mokęsis ir turi ryšių. Yra pagrindo manyti, kad jis, būdamas laisvėje ir norėdamas išvengti jam gresiančios itin griežtos laisvės atėmimo bausmės, gali bėgti (slėptis) nuo pareigūnų ar teismo”, – suėmimo motyvus aiškino teisėjas Audrius Meilutis.

Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad E. A. nepripažįsta savo kaltės, todėl, būdamas laisvėje, jis gali trukdyti procesui: paveikti liudytojus ar kitus asmenis, paslėpti ar sunaikinti daiktus, reikšmingus tyrimui.

Taip pat ikiteisminio tyrimo teisėjas A. Meilutis atsižvelgė į tai, kad E. A. buvo sulaikytas su ginklu, o nužudytiesiems padarytos daugybinės šaunamojo pobūdžio žaizdos. ,,Įtariamojo elgesys rodo jo pavojingumą visuomenei. Jis gali daryti naujus nusikaltimus, todėl būtina apsaugoti visuomenę nuo galimų grėsmių”, – sakė teisėjas.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA