Kuriama vaikams ir šeimoms skirtos pagalbos koordinavimo schema | Kas vyksta Kaune

Kuriama vaikams ir šeimoms skirtos pagalbos koordinavimo schema

ŠMM nuotr.

Švietimo pagalba, socialinės ir sveikatos priežiūros paslaugų vaikams ir jų tėvams sistemos turi veikti koordinuotai, pagalba turi būti suteikta laiku ir efektyviai.

Galimus tokios koordinuotos pagalbos modelius šiandien pasitarime aptarė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasitarime aptarti konkretūs būdai ir galimybės savivaldybėse steigti tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigybę. Koordinatoriai užtikrintų, kad šeimoms būtų suteikta kompleksinė pagalba, užtikrintų teikiamų paslaugų kokybės plėtrą. Ministrai sutarė, kad būtina išgryninti koordinatoriaus funkcijas, tiksliai apibrėžti veiklos sritis. Šiuo metu rengiama aiški pagalbos užtikrinimo mechanizmo schema, kuriami konkretūs veiksmų algoritmai, kaip turėtų būti suteikiama koordinuota pagalba įvairiose dažniausiai pasitaikančiose situacijose.

Taip pat aptarti ir naujos pareigybės finansavimo modeliai. Planuojama, kad koordinatoriaus pareigybei visose savivaldybėse steigti reikėtų apie 1,1 mln. eurų per metus.

Smurtas vaiko aplinkoje daro didelę žalą tolimesnei jo socialinei ir emocinei raidai, vaiko mokymosi motyvacijai, pažinimo gebėjimams bei gyvenimo kokybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA