Rokų chuliganų teismas vėl stringa | Kas vyksta Kaune

Rokų chuliganų teismas vėl stringa

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno apylinkės teismas turėjo nagrinėti visuomenės dėmesio sulaukusią bylą, kai kovo 12 d. Kaune, Rokų g. esančiame prekybos centre, o vėliau lauke, buvo puldinėjama nėščia moteris bei jos vyras. Tačiau posėdis atidėtas, nes gautas prašymas, kad negali dalyvauti kaltinamųjų advokatas. Posėdis nukeltas į balandžio 10 dieną.

[galerija kiek=”4″]

Bylos nagrinėjimas atidėtas jau antrą kartą: dar kovo 15 d. byla turėjo būti nagrinėta skubos tvarka, tačiau nukentėjusioji Rasa norėjo papildyti kaltinimą: baudžiant ne tik už viešosios tvarkos pažeidimą, bet ir už rasinės neapykantos kurstymą jos vyrui. Moters prašymu bylos svarstymas atidėtas kovo 27 dienai, nes jai reikia susirasti advokatą ir detaliau susipažinti su bylos medžiaga.

Teisme pasirodė abu kaltinamieji: Paulius Elijošius (25 m.) ir Lukas Bukauskas (23 m.), abu anksčiau teisti.

Užsipuolė prekybos centre

Portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė, kad kovo 12 d. apie 19:30 val. Kaune, Rokų g. esančio prekybos centro kasoje užsipulta nėščia moteris, atseit ji per lėtai atsiskaitinėja už prekes. Moteriai nepavyko dukart atsiskaityti mokėjimo kortele, teko kiek palaukti, kol pinigų iš automobilio jai atnešė sūnus. Parduotuvėje už nėščiosios eilėje laukę vaikinai pradėjo plūstis necenzūrine leksika bei grasinimais, esą jos lauks nužudytos I. Strazdauskaitės likimas. Kabinėjimasis prie moters tęsėsi lauke, kur jos laukė vyras. Minėti asmenys pradėjo užgaulioti ir vyrą, svaidytis rasistiniais pasisakymais, spardytis, grasinti susidorojimu. Vėliau minėti asmenys pasišalino automobiliu „Mercedes Benz“.

Kauno policija apie įvykį informuota 20:05 val. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 284 str. 1 dalį (dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už tai gresia laisvės atėmimas iki 2 m.).

Kovo 13 d. sulaikyti du įtariamieji, anksčiau teisti 23 m. ir 25 m. vyrai, rastas ir paimtas automobilis. Tą pačią dieną nustatyti ir kiti du asmenys: 18 metų mergina bei 21 metų vaikinas (anksčiau teistas), pastariesiems dviems asmenims kaltinimai nepareikšti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA