Kauno rajone sušaudyta visa šeima, įtariamasis – ginkluotas ir labai pavojingas (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sušaudyta visa šeima, įtariamasis – ginkluotas ir labai pavojingas (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Netoli Kauno įsikūrusiame Gaižėnų kaime įvykdytas kraupus nusikaltimas. Nuošalioje sodyboje nužudyta 4 asmenų šeima. Gyvas liko tik senolis, kuriam pagalbą teikia medikai. Pirminiais duomenimis, kraupų vaizdą sodyboje išvydo giminaičių atvykusi aplankyti moteris.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai apie 18:30 val. pastebėjo neramumus netoli Ringaudų esančiame Gaižėnų kaime ir teiravosi, kas ten vyksta.

Policijos pareigūnai informacijos iš pradžių nekomentavo, tvirtindami, jog „prireikė policijos pareigūnų pagalbos.“  Tuo tarpu kauniečiai ir toliau nenurimo, mat, jų nuomone, tai, kas vyksta yra kur kas rimčiau. „Gaižėnuose – 4 negyvi (žmonės, red.)?“ -svarstė jie.

Kaip informavo greitosios medicinos pagalbos budinti gydytoja, medikai į Gaižėnų kaimą taip pat vyko, mat buvo gautas pranešimas apie 4 asmenis, kuriems reikalinga medikų pagalba. Deja, tačiau į įvykio vietą atvykę specialistai jiems padėti nebegalėjo – žmonės jau buvo be gyvybės ženklų, jų kūnai atšalę. Iš gyvų name rastas tik senolis, kuris buvo ištiktas šoko. Jis tapo vieninteliu žudynių liudininku.

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas atokiame vienkiemyje. Šiuo metu policijos pareigūnai šukuoja apylinkes, ieškoma įtariamojo, kuris yra pavojingas ir ginkluotas. Prie įvykio vietos veda itin klampus, sunkiai pravažiuojamas kelias. Aplink sodybą vykdomi aktyvūs policijos veiksmai: apžiūrima teritorija, aplinkui sodybą esantis miškelis.

Pareigūnai užtvėrė privažiavimą prie namo, prie jo prisiartinti negalima. Nusikaltimo padarymo vietoje dirba maždaug 20 policijos ekipažų. Įtariamojo paieškas sunkina prasidėjęs tamsus paros metas.

Tiesa, policijos darbas apylinkėse gali būti bevaisis, mat kraupus nusikaltimas galėjo būti įvykdytas prieš kelias dienas. Tikimasi, kad daugiau detalių pareigūnams pavyks sužinoti, apklausus senolį, kuris rastas ištiktas šoko ir su sulaužyta koja. Nepatvirtintais duomenimis, senolis kelias paras praleido tarp nužudytų artimųjų, mat negalėjo pajudėti, o telefono išsikviesti pagalbai neturėjo. Rastas senolis buvo stipriai nusilpęs, nes dėl sužalojimų negalėjo pasiekti maisto ar net atsigerti.

ATNAUJINTA 20:35

Lietuvos policijos Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis situaciją pakomentavo plačiau.

„Šiandien 17:45 val. gautas pranešimas, kad Kauno r. Gaižėnų kaime rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę. Įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai, apžiūrima įvykio vieta, apylinkės“, – teigė jis.

Pasak R. Matonio, įvykio vietoje dirba gausios policijos pareigūnų pajėgos – ieškomas nusikaltimo padarymu įtariamasis – nužudytųjų giminaitis, gimęs 1990 metais. „Kadangi iš seifo dingo laikomi legaliai ginklai, įtariamasis gali būti ginkluotas ir pavojingas“, – pasakojo policijos atstovas. Pareigūnų ieškomas įtariamasis atrodo taip:

Įtariamasis (Gaižėnai)

Pirminiais duomenimis, šeimos nariai gali būti nužudyti ne pirmadienį, tad pareigūnai plečia įtariamojo paiešką į kitus šalies rajonus ir užsienio šalis. Pasak policijos atstovų, įtariamasis dirba vienoje saugos įmonių, iki šiol nėra teistas ar baustas administracine tvarka. Jis – vieno iš nužudytųjų (gimusio 1967 m.) sūnus.

Iš namų, kuriuose gyveno šeima, dingo du legaliai laikyti to paties vyro ginklai, leidimą ginklui laikyti turėjo ir įtariamasis.

R. Matonio teigimu, šiuo metu įvykio vietoje dirba daugiau nei 50 pareigūnų, pasitelkti ir kinologai su tarnybiniais šunimis.

Turinčius bet kokios informacijos apie šį įvykį, mačiusius įtartiną asmenį (-is) Gaižėnų kaime ar jo apylinkėse, policija prašo kuo skubiau informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112. Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad pastebėjus įtartiną asmenį, jokiu būdu nebandyti jo sulaikyti, nes tai gali būti pavojinga, o kuo skubiau pranešti policijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA