Kaunietis nustėro: ar saugu taip vežti keleivius į Birštoną? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis nustėro: ar saugu taip vežti keleivius į Birštoną?

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojo Tado laiško, kuriame informuojama apie „netvarką“ viename iš UAB „Kautra“ priklausančių autobusų. Skaitytojo teigimu, mikroautobuse, kuriuo jis keliavo, ne visi keleiviai turėjo galimybę pasiekti kelionės tikslą sėdėdami, daugelis iš jų buvo priversti stovėti, nes autobuse, pasak jo, nepakako sėdimų vietų.

„Šiuo metu važiuoju autobusu „Kaunas – Birštonas“ (12:30 val.). Aš ir mano draugas esame priversti stovėti „Kautrai“ priklausančiame mikroautobuse. Vairuotojas, norėdamas daugiau uždirbti veža keleivius susispietusius bei stovinčius. Nemanau, kad remiantis įstatymais, jis turi teisę šitaip elgtis. Visi keleiviai turėtų segėti saugos diržus. Deja, šiame mikroautobuse jų nėra“, – sako Tadas.

Skaitytojo teigimu, be viso to, transporto priemonė yra nevėdinama ir viduje tvyro neblaivių žmonių tvaikas. „Įlipdamas į mikroautobusą, pasakiau vairuotojui, kad yra likusios tik 2 laisvos vietos. Tačiau jis nieko neatsakė, tylėjo“, – teigia Tadas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pavyko susisiekti su UAB „Kautra“ Eismo tarnybos vadovu Alvydu Perioku. „Autobusas, važiuojantis į Birštoną, turi teisę vežti ir sėdinčius, ir stovinčius keleivius, priemiestiniame transporte tai – leidžiama. Kiek bilietų parduota su kasos aparatu, mes galime matyti, bet yra ir tokių keleivių, kurie naudojasi mėnesiniais bilietais, tokių keleivių apskaitos nevykdome. Kartais sulaukiame žmonių skambučių ir skundimosi: „Manęs nepriėmė į autobusą, būčiau pastovėjusi kelionės metu, bet vairuotojas atsisakė vežti“, – aiškina Eismo tarnybos vadovas.

Pasak jo, pasitaiko visko – kartais žmonės piktinasi, kad stovinčių keleivių autobuse – per daug, o esą būna ir tokių atvejų, kai keleiviai skundžiasi dėl to, jog jiems neleidžiama važiuoti stovintiems, jei transporto priemonėje nebelieka sėdimų vietų.

„Mes gerbiame klientą, nors klientas – ne visada teisus, bet jis – klientas. Jeigu būna labai šalta, mes nedraudžiame vairuotojams padaryti išimtį žmogui tiek mieste, tiek priemiestyje ir vežti jį stovintį, nes keleiviams yra numatytos stovimosios vietos. Mūsų autobusuose įrengti specialūs turėklai, kad žmonės galėtų stovėti, laikytis ir saugiai važiuoti“, – tvirtino A. Periokas.

Tiesa, įmonės atstovai neįvardina, ar keleiviams keliauti stovint yra saugu, mat keliu Kaunas-Prienai nuolat juda didelis transporto priemonių srautas, kelias yra pakankamai avaringas ir neaišku, kokiomis pasekmėmis baigtųsi tokia kelionė, jei įvyktų avarija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA