Didžiuosiuose miestuose – viešosios konsultacijos dėl mokslo metų trukmės | Kas vyksta Kaune

Didžiuosiuose miestuose – viešosios konsultacijos dėl mokslo metų trukmės

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kitą savaitę sostinėje ir Kaune vyks viešosios konsultacijos dėl mokslo metų trukmės ir jos poveikio mokinių pasiekimams.

Konsultacija Vilniuje vyks kovo 28 dieną, o Kaune – kovo 30 d. Kauno pedagogų kvalifikacijos centre (Vytauto pr. 44). Renginius moderuos Rytis Juozapavičius.

Per konsultacijas bus kalbama, kaip mokslo metų trukmė koreliuoja su mokinių pasiekimais, kokios galimybės sumažinti namų darbų užduočių, kokią popamokinę ir socialinę-pilietinę veiklą gali organizuoti mokykla, ir pan.

Švietimo ir mokslo ministerija siūlo nuo kitų mokslo metų mokymosi dienų skaičių didinti 10–15 dienų. Tai leistų mokymosi krūvį išdėstyti nuosekliau, mažėtų namų darbų kiekis. Per pastarąjį dešimtmetį mokslo metai Lietuvoje sutrumpėjo daugiau kaip mėnesiu: nuo 39 savaičių 2007 m. iki 34 savaičių dabar. Europos šalyse mokslo metai trunka 37–40 savaičių.

Mokslo metų ilginimas – tik viena iš švietimo kokybės ir mokinių pasiekimų gerinimo priemonių. Taip pat atnaujinamos ugdymo programos, metodai, priemonės, ugdymo aplinka, stiprinamas mokytojų kvalifikacijos tobulinimas.

Viešųjų konsultacijų ciklą 10-yje regionų organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos švietimo centrų darbuotojų asociacija.

Užsiregistruoti į konsultacijas galima iš anksto čia. Dalyvių registracijos pradžia renginyje 12:30 val., renginio pabaiga – 17 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA