„Ryanair“ Kaune sukurs 50 naujų darbo vietų | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ Kaune sukurs 50 naujų darbo vietų

Organizatorių nuotr.

Šiandien, kovo 24 d., Europoje pirmaujanti aviakompanija „Ryanair“ paskelbė apie savo Kauno orlaivių remonto ir techninės priežiūros (MRO) bazės Kaune (Lietuva) plėtrą, taip sukuriant 50 naujų darbo vietų savo padalinyje „Kaunas Aircraft Maintenance Services“ (KAMS).

„Ryanair“ operacijų vadovas Mick Hickey šią savaitę Kaune susitiko su naujuoju Lietuvos susisiekimo ministru Roku Masiuliu ir aptarė „Ryanair“ plėtros planus. Įmonė palaipsniui priima 380 naujų „Boeing“ orlaivių užsakymą, kuris iki 2024 m. padidins aviakompanijos flotilę iki 600 orlaivių, o keleivių skaičių – iki 200 mln. per metus, todėl bus reikalinga papildoma orlaivių techninės priežiūros infrastruktūra visoje Europoje, kuri sukurs daugiau nei 1000 naujų darbo vietų inžinerijos srityje.

Per pastaruosius penkerius metus „Ryanair“ kapitalinės techninės priežiūros bazė Kaune žymiai išaugo. Šiuo metu įmonėje dirba 200 darbuotojų, o dėl 2017 m. planuojamos plėtros bus sukurta dar 50 darbo vietų orlaivių techninės priežiūros, dirbtuvių, mokymo ir administracijos padaliniuose.

R. Masiulis pripažino vietinių specializuotų aviacijos mokymo organizacijų svarbą, siekiant patenkinti didėjančią globalią aviacijos specialistų paklausą. Ministras taip pat pripažino būtinybę plėsti aukšto lygio orlaivių mechanikų mokymo ir švietimo įstaigų veiklą Lietuvoje.

„Ryanair“ džiaugiasi galėdama pranešti apie reikšmingą Kauno techninės priežiūros bazės plėtrą. Tai viena pirmaujančių orlaivių techninės priežiūros organizacijų Europoje, o jos plėtra sukurs 50 naujų aukštos kvalifikacijos darbo vietų inžinerijos srityje. Labai džiaugiamės šios plėtros palaikymu per pastaruosius penkerius metus ir šiuo metu turime 200 darbuotojų, tačiau būtini nuolatiniai specialūs techninio mokymo kursai orlaivių mechanikams ir inžinieriams praktikantams, siekiant užtikrinti nuolatinę kvalifikuotų orlaivių technikų pasiūlą Lietuvoje ir taip palengvinti mūsų infrastruktūros plėtrą. Malonu, kad ministras R. Masiulis pripažino tokio švietimo stiprinimo svarbą ir pabrėžė savo įsipareigojimą palaikyti pasaulinio lygio orlaivių techninės priežiūros pramonės plėtrą ir augimą Lietuvoje“, – teigia „Ryanair“ operacijų vadovas Mick Hickey.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA