Kauno regiono vardas pasaulyje skamba vis garsiau | Kas vyksta Kaune

Kauno regiono vardas pasaulyje skamba vis garsiau

Kaunas.lt nuotr.

Kodėl verta investuoti Kauno regione sužinojo visas pasaulis. Vienam įtakingiausių verslo, ekonomikos ir politikos dienraščiui „Financial Times“ priklausantis leidinys „Fdi Intelligence“ parengė išsamią informaciją apie regiono pranašumus ir galimybes kurti verslą.

Vasario mėnesį specialų leidinį gavo apie 15 tūkstančių dienraštį „Financial Times“ užsiprenumeravusių skaitytojų. Tarp jų – agentūros, įmonių vadovai, asmenys kuriems investicinė aplinka yra ypač aktuali. Kaip dienraščio priedas leidinys pasirodė praėjusią savaitę vykusioje didžiausioje Europoje nekilnojamo turto mugėje MIPIM.

„Esminis bendradarbiavimo su „Fdi Intelligence“ leidiniu privalumas yra galimybė būti įtrauktiems į leidinio kuruojamą duomenų bazę. Ši duomenų bazė yra naudojama kaip lyginimasis įrankis įmonių ir jų agentų, kai ieškoma zonų investicijų plėtrai. Patekimas į šį sąrašą sukuria alternatyvų ir efektyvų reklamos kanalą potencialiai auditorijai“, – teigė įmonės „Kauno LEZ infrastruktūra“ vadovas Tomas Buzas.

Skaičiuojama, jog be spausdintinės versijos internetiniame puslapyje kiekvieną mėnesį apsilanko 25-30 tūkstančių žmonių, kurie mato profesionalių žurnalistų paruoštą informaciją apie Kauno regioną.

Balandžio mėnesį vyksiančioje industrijos mugėje Vokietijoje „Hanover Messe“ bus išplatinta 30 tūkstančių žurnalo kopijų. Didžiausioje Europoje mugėje dalyvaus verslo įmonių atstovai, agentai, mąstantys apie savo atstovaujamos įmonės plėtrą.

„Didžioji dauguma įmonių atstovų nėra susipažinę su investicine aplinka Lietuvoje, o ypač Kaune, todėl tai yra galimybė pateikti informaciją, kuri jiems būtų aktuali. Tai yra potencialūs investuotojai iš viso pasaulio, kurie sužinos apie galimybes investuoti Kauno regione“, – pabrėžė T. Buzas.

Kauno regioną reklamuojantis leidinys taip pat bus platinamas svarbiausiuose pasaulio ekonomikos ir investavimo forumuose: „World Economic Forum Annual meeting“, „Anual meeting of the World Bank Group and the IMF“ ir kitur.
„Svarbu, kad informacija apie Kauno regiono investicinį potencialą pasieks „Financial Times“ priedo „FDI“ skaitytojų ratą. Dauguma jų yra aukščiausio lygio vadovai – sprendimų priėmėjai. Kadangi informaciją pateikta įvairiais pjūviais, kiekviena sritis ras savo skaitytoją“, – teigė „Kaunas IN“ vadovė Ugnė Urniežiūtė.
„Tarptautiniai pripažinimai ar įvertinimai, į kuriuos mes patenkame, leidžia Kauno regioną paryškinti Europos žemėlapyje tarp kitų Europos miestų ir taip pritraukti investuotojus“, – teigė T. Buzas.

Praėjusių metų kovą „fDi“ sudarytame pasaulio regionų reitinge Kauno regionas pateko tarp geriausių mažųjų Europos ateities regionų ir buvo apdovanotas ekonominio efektyvumo kategorijoje. Ekspertų teigimu, „fDi“ sudaromas reitingas yra vienas iš dviejų svarbiausių tokio pobūdžio reitingų pasaulyje.
„Investicijos miestams, kaip kuras automobiliui – be jų toli nenuvažiuosime. Informacija apie Kauną turi atsidurti ant kiekvieno potencialaus investuotojo stalo visame pasaulyje“, – akcentavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Leidinį galima pamatyti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA