Artėja „Kaunas Jazz“ festivalis, laukiama 40 tūkst. lankytojų | Kas vyksta Kaune

Artėja „Kaunas Jazz“ festivalis, laukiama 40 tūkst. lankytojų

BNS 2017/03/24 12:23
R. Tenio nuotr.

Artėjančiam festivaliui „Kaunas Jazz“ besirengiantys jo organizatoriai tikisi, kad šiemet tradicinis renginys sutrauks apie 40 tūkst. džiazo mėgėjų.

„Tikimės, kad oras bus tikrai geras – paprastai būna. Laukiame, jeigu geras oras, apie 40 tūkst. klausytojų, jei oras prastesnis – šiek tiek mažiau“, – penktadienį per festivalio spaudos konferenciją kalbėjo festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

Jis džiaugėsi, kad nors šiemet festivalio rėmėjų skaičius sumažėjo, šias lėšas kompensuoja džiazo mylėtojai, aktyviau perkantys bilietus į koncertus.

„Bilietų pirkimas šiandien visiškai neblogas, geresnis nei pernai. (…) Beveik dvigubai didesnis. Didžiausia megažvaigždė, kurią matėme du sykius Kaune ir kuri pasirodys „Compensa“ salėje, – Gregory Porter, jau liko keli (bilietai), tai, matyt per keletą dienų jų ir neliks“, – kalbėjo J.Jučas.

Jis ragino norinčiuosius aplankyti vieną iš 11 festivalio mokamų koncertų paskubėti apsirūpinti bilietais, nes per keletą dienų jų gali nebelikti. Taip pat festivalyje bus 26 nemokami renginiai.

„Džiazas iš prigimties yra geros energijos užkratas, priverčiantis ir kitus džiazuoti ne tik instrumentais, bet ir poelgiais, mąstysena, savo laisvumu. Išties džiugu, kad „Kaunas Jazz“ stiprėja, gyvuoja ir plečiasi jo geografija“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Didžioji dalis – trisdešimt – koncertų vyks Kaune, kiti persikels į įvairius Lietuvos miestus ir miestelius.
„Kaune Jazz“ programoje – įprasti projektai ir žiūrovams pažįstamos vietos: Vienybės aikštė, Kauno sinagoga, VDU salė, Karo muziejaus sodelis, kuriame vyks varpų koncertas.

Vyks Džiazo gatvės projektas, kuriame atlikėjai pasirodys penkiose scenose.

Šiemet organizatoriai po metų pertraukos į programą įtraukė grupę „Saulės kliošas“.

„Pernai „Saulės kliošo“ nebuvo ir sulaukėme daug klausimų: kur „Saulės kliošas“, – kalbėjo „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

„Stengiamės festivalio viso „skeleto“, jei taip galima pasakyti, laikytis, nes tai yra patikrinta laiko ir kažkaip (nėra) specialių ypatingų naujovių, išskyrus, kad šiemet ypač programa intelektuali ir meniškai kokybiška, labai daug mega žvaigždžių“, – kalbėjo J.Jučas.

Be G.Portrer ir Dianne Reeves (Dian Rives) koncertų, kuriuos organizatoriai vadina didžiausiais šių metų festivalio įvykiais, ypatingą projektą „Kaunui Jazz“ rengia muzikantas Linas Adomaitis. Jis renginyje pasirodys su styginių kvintetu iš Hamburgo.

„Šiemet labai malonu bus pristatyti „Kaunas Jazz“ scenoje koncertą su styginių kvintetu. (…) Programoje mūsų skambės Elvis Presley, Frank Sinatra, Prince kūriniai. Nenorėčiau visų staigmenų atskleisti, bet ruošiame ypatingą programą, ypatingą staigmeną“, – kalbėjo muzikantas.

Šių metų renginio biudžetas siekia 300 tūkst. eurų. 27-asis „Kaunas Jazz“ vyks balandžio 21–30 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA