Kulautuvos pušyną papuošė naujais inkilais | Kas vyksta Kaune

Kulautuvos pušyną papuošė naujais inkilais

Kulautuvoje jau laukiama sugrįžtančių paukščių, vietos bendruomenė čia pirmadienį iškabino naujus inkilus.

„Pavasario lygiadienis ir grįžtantys paukščiai mums primena gyvybės atgimimą. Ko reikia, kad Žemė ir toliau liktų mūsų planeta? Labai nedaug – būti atsakingiems. Žvelgdamas į jūsų jaunus veidus matau, kad jūs tai gerai suprantate“- kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas vaizdingame Kulautuvos pušyne susirinkusiems vaikams.

Meras priminė, kad Kulautuva, kartu su Kačergine ir Zapyškiu neseniai gavo kurortinės teritorijos statusą. „Dabar savo aplinką turėsite prižiūrėti dar kruopščiau“, – pabrėžė savivaldybės vadovas. Į Žemės dienos minėjimą, nešini vėliavomis ir saugoti gamtą raginančiais plakatais, atvyko Kulautuvos ugdymo įstaigų auklėtiniai, jų mokytojai, vietos bendruomenės atstovai.

Eiseną lydėjo ugniagesių komanda, vėliau panaudojusi savo ilgas kopėčias inkilams kelti. Inkilą zylėms, kartu su meru, į prieš keletą metų pasodintą akaciją, įkėlė ir darželinukai.

Visus šiuos gamtos garbinimo ritualus lydėjo dainos ir šokiai. Vėliau ant pakylos užkopė mokytojos Daivos Sasnauskienės auklėtinės, kurios demonstravo iš antrinių žaliavų pagamintus drabužius.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento atstovai aiškino, kaip reikia tausoti gamtą ir įteikė aktyviausiems vaikams diplomus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA