Iš sporto renginių kol kas siūlo išguiti tik stiprų alkoholį | Kas vyksta Kaune

Iš sporto renginių kol kas siūlo išguiti tik stiprų alkoholį

BNS 2017/03/21 21:18
Asociatyvi/A.Didžgalvio nuotr.

Seime pradėta svarstyti dar viena idėja, kuria siekiama sumažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje – iš visų kūno kultūros ir sporto renginių kol kas siekiama išguiti stiprų alkoholį.

Jeigu Seimas jai pritars, nuo kitų metų stipresniais negu 7,5 laipsnio alkoholiniais gėrimais nebus galima prekiauti, pavyzdžiui, regatų, velomaratonų, Kalėdinių ar kitų bėgimų bei ėjimų, automobilių, arklių lenktynių metu bei panašiuose renginiuose.

Seimas antradienį pradėjo svarstyti atitinkamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, o jas parengusi Vidaus reikalų ministerija sako, kad pataisomis siekiama užtikrinti viešų kūno kultūros renginių dalyvių ir žiūrovų saugumą.

Pataisos numato, kad stipresniais negu 7,5 laipsnio alkoholiniais gėrimais prekiauti būtų uždrausta ne tik sporto varžybų metu, kaip yra dabar, bet ir visų kūno kultūros ar sporto renginių metu. Taip pat siūloma neleisti vartoti alkoholinių gėrimų kūno kultūros renginių metu salėse, kuriose jie vyksta. Visų kūno kultūros ar sporto renginių metu irgi būtų draudžiama alkoholio reklama.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, pristatydamas parlamentarams pataisas, pripažino, kad alkoholio prekybos ribojimai išplečiami, tačiau, anot jo, tai daroma siekiant suderinti jau veikiančiuose įstatymuose naudojamas sąvokas su tomis, kurios numatytos Seime taip pat pradėtame svarstyti naujajame Kūno kultūros ir sporto įstatyme.

Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas BNS teigė, kad komitete bus aiškinamasi, kokie renginiai būtų priskiriami kūno kultūros ar sporto renginiams.

„Mano požiūriu yra gerai, kad išplečiamas vietų, kur ribojamas alkoholio vartojimas ir prekyba, skaičius“, – BNS teigė A.Matulas.

Praėjusią savaitę patvirtintame Vyriausybės programos priemonių plane įvardintas siekis nuo 12 iki 9,5 litrų sumažinti vienam gyventojui per metus tenkančio absoliutaus alkoholio . Tam pasiekti planuojama iki 20 metų didinti alkoholio įsigijimo cenzą, uždrausti alkoholio reklamą, riboti pardavimo laiką ir mažinti pardavimo vietas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA