Žemės dienos proga Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė gamino inkilus sugrįžtantiems paukščiams | Kas vyksta Kaune

Žemės dienos proga Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė gamino inkilus sugrįžtantiems paukščiams

Lietuvos policijos nuotr.

Kovo 21 d. Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė minėjo Žemės dieną, užgimusią 1970-aisiais Amerikoje, o 1992-aisiais oficialiai įteisintą ir Lietuvoje, siekiant atkreipti dėmesį į ekologinę Žemės situaciją. Išsaugoti tai, kas svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą – toks yra Pasaulinės Žemės dienos tikslas jau daugiau nei keturis dešimtmečius.

[galerija kiek=”8″]

Žemės diena sutampa su pavasario lygiadieniu, astronominio pavasario pradžia, kai dienos ir nakties ilgumas susilygina. Ir šiandien šviesos jau daugiau nei tamsos. Žemės mėnuo bus minimas iki pat balandžio 20-osios. Tai laikas, kai savo gerais darbais reikia parodyti ištikimybę gamtai.

Vienas iš tų gerų darbų – inkilų kėlimas sugrįžtantiems paukščiams. Prie akcijos „Išskridę paukščiai į namus sugrįš pavasarį saulėtą…“ prisidėjo ir LPM bendruomenė, atsiliepusi į Bendrųjų kompetencijų skyriaus kvietimą, gaminusi inkilus sugrįžtantiems paukščiams, surengusi inkilų parodą savo įstaigoje bei iškėlusi naujus namus paukščiams Kazlų Rūdos mokomosios urėdijos Šališkių girininkijoje.

Baigiamajame akcijos renginyje dalyvavo Kazlų Rūdos mokomosios urėdijos Šališkių girininkijos atstovai: girininko pavaduotojas Juozas Genevičius ir inžinierius Renatas Budrys. Renginio metu buvo pasakojama, kaip tinkamai parinkti inkilus bei medžius įvairiems paukščiams, kaip ir kokiame aukštyje juos reikia iškelti. Svečiai iš visų LPM bendruomenės inkilų išrinko tinkamiausią paukščiui gyventi būstą. Juo tapo Logistikos skyriaus „penthous’as“ žvirblinei pelėdai. Be to, buvo sudaryta galimybė balsuoti internetu ir tradiciškai bei išrinkti inkilą – publikos numylėtinį. Juo tapo Veiklos valdymo skyriaus pagamintas inkilas „Varnėno Beno namas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA