Kaunietis nufilmavo žiaurų išpuolį: vidury baltos dienos gatvėje vyrą pliekė lazda (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietis nufilmavo žiaurų išpuolį: vidury baltos dienos gatvėje vyrą pliekė lazda (atnaujinta)

delfi.lt 2017/03/21 08:55
Video stop kadras

Kauno Vilijampolės rajonas nuo seno garsėja kaip ne itin saugi miesto vieta. Laikinosios sostinės policijos pareigūnai tvirtina, kad šis rajonas darosi saugesnis. Tačiau DELFI skaitytojo atsiųstame vaizdo įraše užfiksuota, kaip keturi užpuolikai susidoroja su vienu vyru tiesiog vidury baltos dienos.

Įvykis užfiksuotas penktadienio popietę. A. Kriščiukaičio gatve važiavęs kaunietis pamatė kaip šalia važiuojamosios dalies keliese spardo gulintį vyrą. Atsiųstame įrašė matosi, kad vienas iš užpuolikų turi lazdą. Filmuodamas muštynes pravažiuojantis kaunietis pradėjo naudoti garso signalą, ketindamas išbaidyti užpuolikus.

Buvo iškviesta greitoji ir policija. Kauno VPK atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė DELFI informavo, kad į gydymo įstaigą buvo pristatytas muštynių metu sužalotas 1987 m. gimęs vyras.

Šiuo metu Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami kiti užpuolime dalyvavę asmenys.

Vaizdą nufilmavęs žmogus atkreipė dėmesį, kad atvykę policijos pareigūnai gana greitai pasišalino, tačiau tuomet jis dar nežinojo, kad pareigūnai greitai reagavo į situaciją ir puolė ieškoti mušeikų.

Iš karto po įvykio pareigūnai sulaikė vieną iš užpuolikų, 1981 gimusį vyrą.

Papildyta: Kovo 18 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str.) pagal viešoje erdvėje pasirodžiusią filmuotą medžiagą, kuomet viešoje vietoje spardomas gulintis vyras, sukėlusią piliečių pasipiktinimą.

Šiandien Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai nustatė ir sulaikė du asmenis (gimusius 1996 m. ir 1997 m.), kurie užfiksuoti vaizdo įraše. Jie uždaryti į areštinę.

Tyrimas tęsiamas.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA