R.Daktarienė prašo Seimo komiteto palaikyti jos vyro malonės prašymą | Kas vyksta Kaune

R.Daktarienė prašo Seimo komiteto palaikyti jos vyro malonės prašymą

BNS 2017/03/18 13:06
Asociatyvi nuotr. / delfi.lt nuotr.

Seimo Žmogaus teisių komitetas sulaukė iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro žmonos Ramutės Daktarienės prašymo palaikyti jos vyro malonės prašymą.

R.Daktarienė šią savaitę buvo atėjusi pas Žmogaus teisių komiteto pirmininką Valerijų Simuliką per jo gyventojų priėmimą ir įteikė prašymą, kad visas komitetas kreiptųsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę bei Malonės komisiją, palaikydamas 59 metų H.Daktaro malonės prašymą.

„Yra kreipimasis į komitetą apsvarstyti galimybę paremti kreipimąsi į Malonės komisiją dėl Henriko Daktaro. Jie kreipsis į prezidentę ir Malonės komisiją“, – BNS patvirtino V.Simulikas.

Jis teigė išklausęs R.Daktarienės pateiktą versiją ir jos prašymą įtrauksiąs į kitos savaitės komiteto darbotvarkę.

„Aš ją įspėjau, kad komiteto nariai gali ir nesvarstyti, gali atsisakyti. Čia yra komiteto narių teisė. Mano pareiga yra dokumentus pateikti komitetui. Sakiau, kad tikrai jos nekviesime į komiteto posėdį“, – teigė politikas.

Paklaustas, kaip pats ketina elgtis dėl minėto prašymo, V.Simulikas sakė: „Manau, jūs nujaučiate.“

„Jeigu nežinočiau, nebūčiau matęs žiniasklaidoje, nebūtų reportažų, kaip buvo ieškomas, gaudomas… Žmogiškai suprantu, ji yra žmona, keturių vaikų motina, jo vaikų motina. Kaip žmogus daug ką galiu suprasti, bet tie „darbai“, kurie yra nuveikti, yra ne per geriausios reputacijos“, – tvirtino komiteto pirmininkas.

Praėjusių metų birželio 16 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patvirtino laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę kauniečiui H.Daktarui. Jis pripažintas kaltu dėl nužudymo ir kitų sunkių nusikaltimų.

Bylos duomenimis, 1993–2000 metais veikė H.Daktaro vadovaujamas nusikalstamas susivienijimas. Jo dalyviai buvo ginkluoti sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis, šaunamaisiais ginklais, naudotais ir planuotais panaudoti daromuose nusikaltimuose – nužudymuose, turto prievartavimuose, plėšimuose ir kituose. Nusikalstamą susivienijimą įkūrė ir jam vadovavo H.Daktaras su Egidijumi Abariumi.

„H.Daktaras yra labai pavojingas visuomenei ir jo nusikalstamų polinkių pakeisti švelnesnės rūšies, t. y. terminuoto laisvės atėmimo, bausme yra neįmanoma“, – tuomet konstatavo LAT.

Anot teismų, H.Daktaras padarė septynis labai sunkius, su kėsinimusi į žmogaus gyvybę susijusius nusikaltimus bei šešis lengvesnius nusikaltimus. Jis pats tiesiogiai dalyvavo nužudant du žmones, nusikalstamas veikas darė siekdamas savanaudiškų tikslų ir išsaugoti savo įtaką nusikalstamame pasaulyje.

Pirmąsyk už grotų H.Daktaras atsidūrė būdamas 19 metų. Jis ne kartą teistas, 2008 metais jam skyrus suėmimą slapstėsi Bulgarijoje. Kaunietis įkalintas nuo 2009 metų rugsėjo, kai buvo sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA