Savo vaiką į šulinį įmetusiai moteriai paskirta bausmė | Kas vyksta Kaune

Savo vaiką į šulinį įmetusiai moteriai paskirta bausmė

BNS 2017/03/17 13:37
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė, kad savo vaiką į šulinį įmetusi moteris nuteista penkerių metų laisvės atėmimo bausme, ją nuspręsta suimti teismo salėje.

„Teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą (…) nusprendė Karoliną Adomaitytę pripažinti kalta ir skirti bausmę – laisvės atėmimą penkeriems metams pataisos namuose“, – pranešė teisėja Danguolė Šiugždinytė.

Kardomoji priemonė jai pakeista į suėmimą ir merginą nuspręsta suimti teismo salėje.

Prokuroras Andrius Kuršinas prašė jai skirti aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Uždaruose posėdžiuose nagrinėtos bylos duomenimis, pernai vasario 10-osios rytą moteris įmetė savo vaiką į kieme esantį daugiau nei 5 metrų gylio šulinį. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad tuo metu šulinys buvo beveik pilnas, o vandens temperatūra tesiekė 4 laipsnius, taigi kaltinamoji sukėlė realų pavojų savo sūnaus gyvybei.

Išsigandusi to, ką padarė, tuoj pat nubėgo pas šalia gyvenantį kaimyną, kuris atbėgęs ištraukė berniuką iš šulinio ir jį atgaivino.

Moters advokatė žurnalistams yra sakiusi, kad merginos poelgį nulėmė sudėtinga jos emocinė būklė.

„Ji jį pamaitino, uždėjo švarias sauskelnes, aprengė. Ir nunešė į šulinį ir padėjo šulinyje ant vandens – ant nugarytės į šulinį paguldė, o tada nulėkė kaimynui skambinti. Tiesiog sveiku protu, logiškai sunku kažką paaiškinti. Labai gaila mergaitės“, – kalbėjo advokatė Angelė Fominienė.

Remiantis teismo psichologinės ekspertizės išvadomis, kaltinamoji įvykio metu jautė didelę emocinę įtampą, tačiau, specialistų tvirtinimu, galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Tiek moters advokatė, tiek ją į teismą atlydėjusi mama teigė, kad moteris labai išgyvena dėl to, kas įvyko, vaikas jai rūpi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA