„Kino pavasaris“ Kaune: TOP 5 filmai, kuriuos būtina pamatyti | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ Kaune: TOP 5 filmai, kuriuos būtina pamatyti

Organizatorių nuotr.

Kovo 23 d. prasidedantis 22-asis „Kino pavasaris“ Kauno žiūrovus kvies išvysti net 50 filmų.

Šiais metais į festivalio programą įtraukti „Oskarų“ laureatai ir nominantai, jau spėjusios visoje Europoje išgarsėti komedijos bei širdį draskančios dramos, tad išsirinkti filmą bus nelengva užduotis.

Norėdami ją palengvinti, pateikiame „Kino pavasario“ meno vadovės Santos Lingevičiūtės sudarytą sąrašą filmų, kuriuos šiemet būtina pamatyti kauniečiams.

1. „Mėnesiena“ („Moonlight“, rež. Barry Jenkins). Net tris „Oskarus“ laimėjusi drama pasakoja istoriją apie afroamerikiečio vaikino vaikystę, paauglystę ir brandos metus. Skurdžiame Majamio priemiestyje užaugęs Šironas susiduria tiek su vidiniais, tiek su išoriniais sunkumais, tokiais kaip tapatumo paieškos, fizinė ir emocinė prievarta.

Santos Lingevičiūtės komentaras: „Toks jau mano darbas: kai per dieną kartais tenka pasižiūrėti šešis filmus, verkti nebėra kada. Tačiau per „Mėnesieną“ nuoširdžiai apsiverkiau: esama tokių jautrių ir subtilių scenų, aktorių vaidybos niuansų, kad tikrai sugraudins ne vieną. Neabejotinai pelnytai apdovanotas „Oskaru“ kaip geriausias filmas.“

2. „Tarnaitė“ („The Handmaiden“, rež. Park Chan-Wook). Egzotika alsuojančioje dramoje turtinga paveldėtoja pasisamdo tarnaitę, net neįtardama, kad ši siekia ją apgauti. Į „Meistrų“ programą įtrauktas filmas buvo apdovanotas net 49 kartus.

Santos Lingevičiūtės komentaras: „Kine taip stinga geros ir stilingos erotikos! Žavėjausi kiekvienu filmo be galo stilingu kadru, intriguojančia istorija. Pasižiūrėję šį filmą, suvoksite, kad „Penkiasdešimt pilkos spalvos atspalvių“ – paviršutiniškas kičas.“

3. „Tegelbsti mus Dievas“ („May God Save Us“, rež. Rodrigo Sorogoyen). Įtempto siužeto trileris nukelia į 2011 m. Madridą, kuriame du detektyvai leidžiasi į serijinio žudiko medžioklę.

Santos Lingevičiūtės komentaras: „Be galo mėgstu detektyvinius, įtemptus trilerius. Ypač, kai režisierius taip priverčia įsijausti, jog, rodos, išgyveni ir veiki kartu su detektyvais, ieškančiais serijinio žudiko. Jei esate matę švedų-danų TV serialą „Tiltas“, patiks ir šis trileris.“

4. „Tai tik pasaulio pabaiga“ („It‘s Only the End of the World“, rež. Xavier Dolan). Filmas, sukurtas pagal prancūzų dramaturgo Jeano Luco Lagarce’o pjesę. Tai istorija apie sergantį rašytoją, kuris po ilgos pertraukos grįžta namo, pasakyti savo šeimai, kad miršta. Drama „Tai tik pasaulio pabaiga“ Kanų filmų festivalyje buvo apdovanota didžiuoju žiuri prizu.

Santos Lingevičiūtės komentaras: „Asmeniškai man šis Xavier Dolano filmas patiko labiau nei „Mamytė“. Aišku, kiekvienas žiūrime subjektyviai, tačiau istorija man daug artimesnė. Visiškai sutinku su Kanų žiuri, kuris Dolaną įvertino kaip geriausią režisierių: tie jam būdingi vaizdo sulėtinimai, montavimo žaidimai ir, aišku, jo vizitinė kortelė – muzika – kuria ypatingą atmosferą.“

5. „Amerikos mylimoji“ („American Honey“, rež. Andrea Arnold). Nieko neturinti prarasti paauglė Star prisijungia prie jaunuolių grupės, pardavinėjančios kelionių žurnalus. Britės Andrea Arnold nufilmuota kino juosta „Amerikos mylimoji“ išsiskiria ne tik orginaliu 4:3 filmavimo formatu, bet ir iškalbinga istorija, įpinančia šioms dienoms aktualias temas.

Santos Lingevičiūtės komentaras: „Visada laukiu vienos geriausiai vertinamų britų režisierių Andrea Arnold filmų. Ji dar niekada manęs nenuvylė. Laukinė ir gaivališka kelionė po Ameriką, nepakartojamas garso takelis, o dar Shia LaBeoufas… Jei norite bent kelioms valandoms išlaisvinti save iš savo gyvenimo rėmų – būtinai ateikite į šį filmą.“

22-ąjį „Kino pavasarį“ Kauno mieste uždarys tik per 12 dienų nufilmuota vokiečių režisieriaus Juliano Rosefeldto kino juosta „Manifestas“ („Manifesto”, rež. Julian Rosefeldt), kurioje net 13 skirtingų personažų suvaidino talentingoji Cate Blanchet. Filme išgirsite 12 skirtingų režisierių, menininkų futuristų manifestų ištraukų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA