Sustiprinta saugos diržų kontrolė | Kas vyksta Kaune

Sustiprinta saugos diržų kontrolė

Organizatorių nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad visą šią savaitę, kovo 13–19 d., Europos keliuose, taip pat ir Lietuvoje, policijos pareigūnai vykdo sustiprintą saugos diržų naudojimo kontrolę.

Šią akciją inicijavo Europos kelių policijos tinklas TISPOL, jungiantis daugelio Europos šalių kelių policijos padalinių veiklą.

TISPOL Prezidentas Paolo Cestra (Italija) praneša, kad paprastas, tačiau didelę įtaką eismo įvykių pasekmėms turintis įgūdis užsisegti saugos diržą nėra vien asmeninio apsisprendimo dalykas, tai yra kiekvieno vairuotojo ir keleivio pareiga.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys pranešė, kad saugos diržų ir kitų prisegimo sistemų nenaudojimas išlieka vienu iš dažniausiai nustatomų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, o dažnas keleivis, važiuojantis ant galinės sėdynes, net nenutuokia, kad saugos diržą užsisegti privalu. V. Grašys pabrėžė, kad įprotis užsisegti saugos diržą eismo įvykio metu gali apsaugoti vairuotoją ir keliaujančius kartu nuo tragiškų pasekmių, kūno sužalojimų ar net žūties. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais iki kovo 13 d. policijos pareigūnai mūsų šalies keliuose nustatė 3701 naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimą. Vienas iš šimto tokių pažeidėjų šiais metais buvo nubaustas pakartotinai.

Policijos pareigūnai primena, kad naudojimosi saugos diržais, vaikų ūgiui ir svoriui pritaikytomis atitinkamos grupės sėdynėmis, motociklininko šalmais tvarkos pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams ir (ar) keleiviams nuo 30 iki 50 eurų. Pakartotinai padariusiems tokį pažeidimą gresia piniginė bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gali būti atimta teisė vairuoti nuo 1 iki 2 mėnesių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ragina jausti atsakomybę už savo ir kartu keliaujančių asmenų sveikatą ir gyvybę ir naudotis transporto priemonės prisegimo sistemomis, kurios yra sukurtos saugumui kelionės metu užtikrinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA