Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas K.Pūkas kovinį ginką nešiojasi ir Seime | Kas vyksta Kaune

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas K.Pūkas kovinį ginką nešiojasi ir Seime

delfi.lt 2017/03/15 21:31
R.Tenio nuotr.

Į skandalą įsipainiojusiam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui gresia ne tik apkalta Seime. Grupė merginų jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl seksualinio priekabiavimo, skelbia „Info diena“. Be to, K.Pūkas Seime, savo darbo kabinete, laiko ir kovinį ginklą.

„Info diena“ skelbia išsiaiškinusi, kad Seimo narys Kęstutis Pūkas Seime turi ginklą. Jį laiko Seimo kabinete esančiame seife. Ginklu esą gyrėsi ir kai kurioms Seime su juo bendravusioms merginoms. Be to, anot jų, K.Pūkas ginklą patikėdavo ir tretiesiems asmenims.

„Jis iš Kauno jį (ginklą, – red. past.) atsiveždavo, laikydavo seife, kabinete. Į Kauną važiuodamas vėl pasiimdavo. Girdavosi, kad Seimo narių apsauga netikrina. Paskutiniais mėnesiais ir padėjėjų apsauga nebetikrindavo, nes tai keldavo daug nepatogumų, kai iš pietų pertraukos grįždavo“, – „Info dienai“ pasakojo šaltiniai.

Šaltiniai tikina, kad K.Pūko ginklas – kovinis, jis jam leidimą turi.

Ir pats K.Pūkas neneigia, kad ginklą turi. Net ir ne vieną.

„Žiūrėkit, ginklas, kurį aš turiu, mano. Aš jį turiu teisėtai. Ginklo negalima bet kur palikti. Seifo raktai pas mane kišenėje“, – tikino politikas.

Tai, kad ginklą patikėjo ir tretiesiems asmenims, kurie teisės juo naudotis neturi, K.Pūkas neigia. O pats ir pro apsaugą su ginklu gali vaikščioti, nes yra Seimo narys ir jo tikrinti neprivaloma.

„Aš Seimo narys – kas manęs gali nepraleist į Seimą“, – stebėjosi jis.

K.Pūkas tikino, kad jam ginklo reikia, nes jaučiasi nesaugus, mat kovoja su korupcija.

Kaip K.Pūkas į Seimą įsinešdavo ginklą, sunku paaiškinti ir Vadovybės apsaugos departamentui.

„Seimo valdyba savo sprendimu patvirtina taisykles, kas yra tikrinamas ateinant Seimą ir ką gali įsinešti“, – teigia Gintaras Koškinas, VAD atstovas.

Tuo metu Seimo kanceliarija tikina, kad Seimo nariai ginklo po Seimą nešiotis negali, negali ginklų saugoti ir savo kabinetuose. Apie tai, kad turi ginklą, Tautos išrinktieji privalo pranešti VAD, o ginklą palikti Seimo daiktų saugojimo kambaryje.

„Ginklai yra tarp draudžiamų į Seimą įsinešti daiktų. Jis turėtų palikti Seimo rūmuose esančioje saugykloje“, – tikina Seimo Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Artūras Zeleniakas.
Informacijos, ar K.Pūkas ginklą laiko legaliai, Policijos departamentas tikina negalintis pasakyti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA