Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas Seimo narys K.Pūkas paliko „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją | Kas vyksta Kaune

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas Seimo narys K.Pūkas paliko „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją

BNS 2017/03/14 12:37
Archyvas / DELFI nuotr.

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas parlamentaras Kęstutis Pūkas paliko opozicinę „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją, BNS patvirtino „tvarkiečių“ seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

„Jis jaučiasi, kad dėl savo kalbų galėjo padaryti neigiamos įtakos frakcijai, kadangi ėjo su mumis, sako, politikui nederėjo taip kalbėti, atsiprašė visų ir viskas. Sakė, tikrai nenoriu kenkti nei jums, nei niekam, toks jo asmeninis sprendimas“, – BNS antradienį sakė R.Žemaitaitis.

K.Pūką grupė merginų praėjusią savaitę apkaltino seksualiniu priekabiavimu, parlamentaras kaltinimus neigia. „Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Pasak žurnalistės, vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų.

Seimo Moterų grupė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę. Pasak grupės vadovės Aušrinės Armonaitės, K.Pūkui nepriėmus sprendimo atsisakyti mandato ar apkaltos klausimui nesulaukus paramos Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje, procedūra gali būti inicijuojama atskirų parlamentarų iniciatyva.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA