Nuo šiol su „CityBee“ bus galima keliauti iš Kauno į Vilnių | Kas vyksta Kaune

Nuo šiol su „CityBee“ bus galima keliauti iš Kauno į Vilnių

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Automobilių ir dviračių dalijimosi paslaugas teikianti „CityBee“ skelbia žengianti į tarpmiestinio susisiekimo rinką. Nuo šiol kelionės iš Vilniaus į Kauną ar iš Kauno į Vilnių tampa patogesnės: automobilį bus galima palikti bet kurioje „CityBee“ pažymėtoje zonoje, neatsižvelgiant į tai, kuriame mieste jis buvo paimtas.

„Esame viena pirmųjų automobilių dalijimosi paslaugas teikianti bendrovė pasaulyje, tapusi tarpmiestinio susisiekimo rinkos žaidėju. Savo turimų automobilių skaičiumi prilygstame didžiausioms Danijos, Vokietijos ir net Didžiosios Britanijos automobilių dalijimosi paslaugas teikiančioms bendrovėms, o dėl patrauklios rinkos, didėjančio poreikio ir dėl to susidarančių galimybių siūlyti inovatyvias paslaugas – unikalūs visame pasaulyje“, – sako Aurimas Drūtys, „CityBee“ direktorius.

Pasak A. Drūčio, nuo šiol Vilniaus ir Kauno miestų gyventojai „CityBee“ galės naudotis tarpmiestinėms kelionėms. Paėmus automobilį Vilniuje jį be vargo bus galima palikti Kaune ir atvirkščiai. Galimybė dalijimuisi skirtu automobiliu keliauti iš vieno miesto į kitą, neturint jo grąžinti į konkrečią vietą, ypač pasitarnaus Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos metu, kuomet vasarą, 35 dienas, skrydžiai bus nukreipiami į Kauno oro uostą, o susisiekimas tarp didžiųjų Lietuvos miestų taps itin aktualus.

Kauno miesto savivaldybės vicemeras Povilas Mačiulis teigia, kad tokia paslauga išties palengvins keliones gyventojams. „Į tarpmiestinio susisiekimo rinką įžengia žaidėjas, siūlantis keliauti kur kas patogiau: nesitaikant prie tarpmiestinių autobusų ar traukinių išvykimo laiko, o tiesiog sėdant į automobilį atsiradus poreikiui. Kaunas – vienas patraukliausių miestų gyvenimui, tačiau ne paslaptis, kad nemažai kauniečių kasdien keliauja į Vilnių darbo reikalais ar tiesiog į renginius, konferencijas. Nauja paslauga – ir patogi, ir miestų bendrystę skatinanti galimybė“, – sako P. Mačiulis.

Anot „Go Vilnius“ vadovo Dariaus Ūdrio, Vilnius ir Kaunas turtingi organizuojamais renginiais ir įvairiomis iniciatyvomis, todėl patogus susisiekimas tarp šių miestų yra itin svarbus. Pavyzdžiui, vis dažniau „Žalgirio“ arenoje vyksta tarptautinio lygio pasirodymai ir renginiai. Taip pat tokia paslauga prisideda prie šalies patrauklumo didinimo: turistams kelionės tampa kur kas paprastesnės.

A.Drūtys teigia, kad naujoji paslauga suteiks galimybę gyventojams keliauti ne tik patogiau, bet ir pigiau. „Pavyzdžiui, kelionė autobusu vienam žmogui iš Vilniaus į Kauną kainuoja apie 6 eurus. „CityBee“ Fiat 500 automobilio nuoma kelionei, priklausomai nuo to, iš kurio ir į kurį rajoną keliaujama, gali kainuoti apie 19 EUR, tačiau padalijus šią sumą iš 4 keleivių, galutinis mokestis vienam žmogui – kur kas mažesnis“, – sako A. Drūtys.

Vadovas teigia, kad ši paslauga bus ypač aktuali tiems, kurie gyvena viename, tačiau dirba kitame mieste. Susikooperavus su kolegomis ar draugais, kelionės taps kur kas pigesnės.

Neseniai „CityBee“ paskelbė, kad Vilniaus ir Kauno miegamieji rajonai tapo atskiromis zonomis, kuriose automobilius galima statyti beveik bet kurioje stovėjimo vietoje. Vilniuje ir Kaune galima naudotis 500 „CityBee“ automobilių. Abiejuose miestuose bendrovė sėkmingai įsitvirtinusi kaip viešojo transporto dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA