Užpulta besilaukianti moteris su vaiku: nufilmuotas savęs nevaldančių jaunuolių smurto protrūkis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Užpulta besilaukianti moteris su vaiku: nufilmuotas savęs nevaldančių jaunuolių smurto protrūkis (papildyta)

Stopkadras

Į portalą „Kas vyksta Kaune” kreipėsi gyventojai, kurie prašo padėti surasti užpuolikus ir užkirsti kelią didesniems nusikaltimams. Kauniečiai informuoja, kad kovo 12-osios vakarą prekybos centre prasidėjęs žodinis konfliktas prekybos centre vos nevirto į brutualias muštynes automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Sekmadienio vakaras apie 19:30 val., Kauno Rokų „Maximos” parduotuvė. Agresyviai nusiteikę jaunuoliai užpuolė besilaukiančią moterį su mažamečiu vaiku, dėl to, kad jie užtruko mokėdami už prekes prie kasos. Jaunuoliai pradėjo ne tik užgaulioti įvairiais keiksmažodžiais, bet ir pagrasino, jeigu moteris pasiskųs policijai: „Tuoj įdėsime tave į bagažinę ir tavęs laukia Strazdauskaitės likimas”.

Kauniečius stebina, kodėl įvykiu prekybos centre ir jo prieigose nesusidomėjo ir į pagalbą klientams neatskubėjo prekybos centro „Maxima“ apsaugininkai, nuolat budintys prekybos centre, o jaunuolių raminimu teko užsiimti kitiems kauniečiams.

Vėliau veiksmas persikėlė į lauką. Kuomet vaikinai pamatė, kad moters vyras, kuris buvo išlipęs iš automobilio padėti susikrauti prekes, yra užsienietis – puolė jį įvairiais necenzūriniais, žeminančiais, paniekinančiais, rasistiniais išsireiškimais, grasindami panaudoti šaunamąjį ginklą ir kitaip susidoroti.

Kai užsienietis vyras ėmė juos filmuoti, pasipylė dar daugiau agresijos. Porą kartų vienas iš užpuolikų bandė smūgiuoti iš kojos vyrui į veidą, visa tai užfiksuota vaizdo medžiagoje.

Laimei, į pagalbą suskubo automobilių stovėjimo aikštelėje buvę žmonės, kurie bandė porą apginti nuo užpuolikų, bei užfiksuoti šį incidentą vaizdo kameromis. Vis dėlto užpuolikams pavyko pasprukti ir šiuo metu jie yra ieškomi Kauno policijos pareigūnų”, – pasakojo užpultosios giminaitis.

Vyras prašo visų nelikti abejingais ir pasidalinti šia informacija. Gal kas atpažįsta šiuos asmenis arba jų vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz” S klasės, su valstybiniais numeriais: FDH-209.

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kad agresyviai nusiteikę jaunuoliai bando slėpti savo veidus, tačiau iš jų lūpų skamba nesibaigianti grasinimų ir keiksmažodžių tirada. Kokį išsilavinimą jie turi, ar kur dirba, kauniečiams kol kas belieka tik spėlioti. Tačiau aišku viena: tokie jaunuoliai pavojingi visuomenei ir neaišku, kada jie padarys kokį rimtesnį nusikaltimą, apie kurį ne kartą užsiminė konfliktuodami ir grasindami.

Kita įvykio liudininkė informavo, kad filmuojant užpuolikus, jie nuėmė automobilio gale esančius numerius, tačiau pavyko juos užfiksuoti iš priekio.

auto

„Prašome nedelsiant pranešti Kauno Panemunės policijos skyriui arba skambinti 112. Kol tokie žmonės vaikšto gatvėmis be jokios atsakomybės, nėra saugu nei vienam”, – įsitikinęs kaunietis.

Papildyta policijos komentaru

Kovo 12 d. 20.05 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Rokų g., parduotuvėje 4 vaikinai ir mergina grasino pranešėjai ir jos užsieniečiui vyrui, nes per ilgai mokėjo kasoje. Minėti asmenys pasišalino automobiliu „Mercedes Benz”.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. (dėl viešosios tvarkos pažeidimo). Pareigūnai nustatinėja asmenį, vairavusį automobilį, ir kartu buvusius piliečius.

Asmenis, mačiusius šį įvykį, atpažįstančius jame dalyvavusius asmenis, ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 37) 303 450.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Komentuoja „Maxima LT“ 

13:16 val. „Maxima“ komunikacijos vadovė Renata Dantė pateikė komentarą: „Nuoširdžiai apgailestaujame dėl šio labai apmaudaus nutikimo. Atsiprašome šeimos už tai, ką teko patirti bei dėl to, jog į situaciją laiku nesureagavo parduotuvės apsaugos darbuotojas. Dėl šio incidento pradėjome vidinį patikrinimą, sieksime, kad tokie įvykiai nebepasikartotų. Taip pat noriu užtikrinti, jog bendradarbiausime su atsakingomis institucijomis, joms pateiksime vaizdo įrašus ir kitą medžiagą tam, kad kaip įmanoma greičiau būtų nustatyti užpuolikai ir šis incidentas būtų išspręstas”, – teigė R. Dantė.

Parduotuvės atstovė apgailestavo ir priminė, jog dėl atvejo pradėtas vidinis tyrimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA