Kerinti Santaka iš viršaus | Kas vyksta Kaune

Kerinti Santaka iš viršaus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno Santaka iš viršaus atrodo išties įspūdingai, atsiveria nuostabus peizažas, viliojantis čia pasivaikščioti. Tiesa, šią savaitę Nemuno ir Neries santaka kiek patvinusi, tad krantus skalauja neįprastai pakilęs vanduo.

Vakarinėje Senamiesčio dalyje esanti Santaka miestiečių itin mėgstama vieta, kauniečiai patys mėgsta pasivaikščioti ir miesto svečiams parodyti dailų Santakos parką, stadioną, Kauno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčią su Bernardinų vienuolyno ansambliu, Popiežiaus kalnelį, Kauno pilį. Šiltuoju metų sezonu čia vyksta didelės miesto ir jaukios šeimų šventės, piknikai.

Santakos parkas užima apie 13 hektarų, į Nemuno upės tėkmę ir kitą krantą žiūrėti patogu sėdint daugiau, nei tūkstančio vietų amfiteatre. Iš Santakos galima pasižvalgyti į Aleksotą ir Vilijampolę.

Teigiama, kad žmonės šioje teritorijoje gyveno dar X-IX tūkst. prieš mūsų erą. Kadaise Santakoje klajojo nedidelės žmonių grupės ir medžiodavo šiaurės elnius. Praslinkus keliems tūkstančiams metų, žmonės galiausiai šioje vietovėje pradėjo gyventi sėsliai. Santaka nuklota II-XIII a. piliakalniais, taip pat randama kapinynų. Legenda byloja, kad Neries ir Nemuno santaka yra Kauno miesto lopšys, pasakojama, jog kadaise čia stovėjo kunigaikščio Kunarijaus pilis, nuo kurios ir prasidėjo miesto istorija.

Santaka tarsi Kauno vizitinė kortelė, kurią norisi parodyti ir pasidžiaugti visiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA