Kauniečiai švenčia Kovo 11-ąją, trispalvėmis nešina minia pasklido po visą miestą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai švenčia Kovo 11-ąją, trispalvėmis nešina minia pasklido po visą miestą

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį kauniečiai nuo pat ryto aktyviai švenčia Kovo 11-ąją. Pirmiausiai miestiečių ir visuomenininkų eisena pajudėjo nuo Kauno arkikatedros bazilikos iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus, kur vyko Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, buvo giedamas Lietuvos himnas, klausyta garbių svečių pasveikinimų.

Už šalies laisvę ir nepriklausomybę kariai iššovė salves. Beje, jau 27-ąjį kartą švenčiamą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Kauno įgulos kariai pažymėjo išskirtinai – pakvietė kartu kauniečius bei miesto svečius nubėgti 3 kilometrus. Bėgimas po vidurdienio prasidėjo Vienybės aikštėje ir tęsėsi Laisvės Alėja, kurią apibėgdami kariai ir šauliai, pasveikino Lietuvą, kauniečius ir miesto svečius su Nepriklausomybės atkūrimo diena. Didžiąją dalį bėgime dalyvaujančių karių sudarė šiuo metu Nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Juozo Vitkaus inžinerijos batalione atliekantys kariai, vedami Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono majoro Ramūno Jurskio.

Bėgime taip pat dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės, Karo medicinos tarnybos, Specialiųjų operacijų pajėgų, Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos bei kitų Kauno įgulos dalinių kariai ir Lietuvos šaulių sąjungos šauliai.

Po oficialiosios šventės dalies Karo muziejaus sodelyje, visi patraukė į čia pat esančią Vienybės aikštę, kur vyko šventinis koncertas. Kovo 11-osios šventę čia vainikavo akcija – iššūkis „Įsijunk Lietuvą“ bei šventinis „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“, Jurgos Šeduikytės, Vido Bareikio bei grupės „Dagamba“ (Latvija) koncertas.

Akcijos metu, minia vienuolika kartų sušaukė kiekvienam lietuviui brangų žodį – Lietuva.

Gyventojai buvo iškilmingai nusiteikę, pasipuošę trispalvėmis, į šventę gausiai susirinko šeimos su mažais vaikais, kurie išdidžiai laikė trispalvius balionus ar vyčio vėliavėles, taip pat susirinko daug jaunimo.

Informuojama, kad šeštadienį iki pat 17 val. kauniečiai kviečiami nemokamai aplankyti Karo muziejų ir apžiūrėti įspūdingą ekspoziciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA